Simscrusch

Under kvällen har jag och min bror fått världens simscrusch och gjort våran familj. Fast jag va snäll så jag fick en häst och sen har vi 2 hundar. Mami tyckte att vi hade gjort oss bra för vi såg ganska lika ut så de e ju lite kul. I morgon blire bygga hus för fylla muggar. Därför kommer ni nog inte få så bra uppdatering men det är lov så allt för många borde inte sitta hemma och inne framför datorn för att läsa min blogg, eller gör ni de? :)
   
Men nu börjar klockan bli mycket och jag är ensam vaken nu så jag tänker nog lägga mig nu. Sov gott alla finisar.

Lite roligt tröttis prat

Jag har nyss kollat på en video som en kompis gjort tsm med en av sina kompisar och jag blev väldigt sugen på att göra en. Juste, man kanske ska säga vad för video det är? Ne strunt i de vettja. Okej när jag skojar när jag skriver då vet man att jag e trött. Men det är iaf en no mirror makeup challenge. Skulle va dökul att göra en sån på Grällsta och sen går vi så ett tag där. Nu jäklar ska vi rocka! Nej men de skulle va lite kul får se om jag kan få med mig nån på detta. DET ÄR 113 DAGAR KVAR!! :D Detta året ska äga ut alla andra.
    
Jag har faktiskt inte hunnit börja på någon av alla serier då jag kollat på yt i stället. Men nu tänkte jag faktiskt måla naglarna och titta på en serie. Jag tänkte sätta igång en men då kommer papi och säger att jag måste gå och hämta maten men för att slippa bråk så är man snäll och gör de.
Utanför dörren i stugan, lite nice. Btw här hemma har det ju börja blivit vår! Underbart

Gissa vem som är hemma?

Gissa vem som kommit hem? Nej jag drev lite för jag är sjukt trött och det blir ju inte bättre av att sova 5 minuter i bilen och sen vakna och hålla på så typ hela resan för då hinner man inte vakna innan man slumrar till igen. Men det har iaf varit väldigt skönt att vara borta. Lite tomt utan internet bara men då får man hitta på saker med familjen.
    
Ni har iaf fått lite inlägg under veckan som jag hoppas att ni har gillat. Det var ju ändå lite åsikter oså med så de borde ju varit okej.
   
Men nu tänkte jag titta på serier som jag inte hunnit med att göra i stugan. Men jag tänker spara något avsnitt av något tills i morgon för då vill jag nog bara vara hemma och ta det lugnt.
    
Jag har inget att komma med så vi hörs sen ;)

Lyx vs budget


Utvärdering - Ridbyxor

Nu har jag "ridit in" mig i mina nya ridbyxor och tänkte därför utvärdera dem här åt er.
   
Varför är dem bra?
De här ridbyxorna är i ett töjbart material vilket gör att dem formar sig väldigt bra efter benen. Det finns inga sömmar eller något som skaver. Materialet är underbart skönt också. Det känns typ som att gå runt i sina favorit tights eller något liknande. 
   
Vad vet man inte om byxorna?
Det jag iaf inte visste när jag fick hem dem var att där nere vid foten är det typ som ett nätaktigt material. Det är väldigt smart och skönt att det är där nere. Ridbyxorna är även väldigt lätta att vika upp lite om de skulle vara lite för långa, vilket också är väldigt bra.
   
Är det bra hållbarhet?
Mina ser precis ut som nya och nu har jag haft dem 1 månad och 1 vecka. Nej jag räknar inte, jag fick dem samma dag som mina prinsar lämnade jordelivet. Och är precis lika fräscha och allt är helt utan en enda skråma
   
Var kan man köpa dem?
Man kan köpa både min modell som heter All season full seat och flera modeller av samma grymma märke, FITS hos grymma sebos.se
   
Vad föll just jag för hos ridbyxorna?
Jag tror att jag föll för hur dem satt först av allt. Jag säger det igen, sjukt bra passform. Sen materialet är underbart att ha på sig vilket är väldigt viktigt. Dem är också väldigt sköna att rida i och man sitter bekvämt i sadeln.
Undrar du något så är det bara att fråga

Youtube tips

3lin123
Det är en kanal som finns på både svenska och engelska. Hon gör massa olika videos och även sims hus så du kan hämta massa insperation därifrån. Hon är även duktig på smink och tipsar om lite smink oså ibland vilket jag också gillar.
   
Tahultsbarn, Clara Henry. Hon är grym och gör roliga videos, behöver man säga mer än så? Kolla in hennes kanal den är grymt rolig. Videosarna är verkligen genomtänkta och planerade inte bara ihopslängt på 2 sekunder.
   
Lillabloggen, William Spetz. Alla känner väl igen honom? Han är grymt rolig han med och han gör roliga och genomarbetade videos. Honom skrattar jag ofta åt och först fattade inte dem i min familj varför. Nu har det även slutat i att min brorsa är värsta stora fanet, duktig Emma som gjorde honom till det hehe ^^ 

Har du inget att göra?

Då tänkte jag komma med lite tips på vad du kan göra. Detta är om du är ensam för att det kanske är sent eller så och du inte kan vara med någon vän eller så.
   
* Kolla på en film eller serie
* Läs bloggar
* Fixa naglarna
* Fixa med håret
* Prova nån ny sminkning
* Fota
* Redigera och lek lite med bilder
* Kolla i gammla skolkataloger och garva ihjäl dig
* Plugga :/
* Städa :/

Inte missa något inom hästvärlden

Om du inte vill missa något inom hästvärlden rekomenderar jag verkligen hästmagazinet på facebook och stallnytt på twitter. Där uppdateras det bra och mycket om det senaste. Hästmagazinet är typ helt galna i omhoppningen och skriver till varenda ekipage men sånt e underbart.

Jag blir arg

Jag såg en bild som jag gillade mycket men blev genast arg när jag läser kommentarerna. Det var en viss person som kommenterade en sak och ägaren till bilden kom med grymma motargument men personen i fråga gav sig inte. Då flek hennes bror in och sa att hon visste vad hon gjorde. Sen hennes mamma, ägaren till bildens mamma OCH personen i fråga fortsätter ändå fast att hennes mamma skrivit och förklarat. Att säga emot en persons mamma som har rätt och bestämmer över sin dotter, vad är vitsen lixsom? 
    
Jag stör mig bara på sånt. Fine att man kanske säger det och sen är de bra men att fortsätta och fortsätta för att man typ inte har något annat liv. P A T E T I S K T.
   
Jag hoppas att ägaren och personen som kommenterade till bilden ser detta för jag vill att de ska veta att jag tycker om sånt här.
  
Just här kanske man inte förstår varför jag är arg men läser du kommentarerna till bilden så förstår man. Jag tänker inte länka något i respekt mot personen i fråga. Men sånt här tycker jag är usch och blä.

Stugan

Nu ska vi åka till stugan och ni har fått inställda så ni klarar er nog lite iaf :) Kolla insta för live uppdatering.

Inläggsfix

Nu har jag fixat lite inställda så att ni ska ha något att läsa medans jag är borta. Det kommer dock kanske bara bli 1-2 inlägg per dag men jag har ju typ en bloggpaus fast lite inställda som kommer. Men vill ni ha något live eller vill nå mig är det bara att kommentera/följa min insta emmaostensson för där kommer jag kunna vara aktiv utan nät.
   
Nu ska jag fortsätta fixa åt er för de e lite långa inlägg som väntar, woopa.
    

Dalaabstinens

Nu har jag en liten lista på inlägg som ska fixas. Ni kommer inte få grym uppdatering som vanligt men ett inlägg eller två är väl bättre än en tom blogg?
  
Jaja ni fick lite bloggande idag men jag kunde inte hålla tassarna borta, hehe. Jag börjar nog få lite dalaabstinens för jag har ju inte varit i dalarna på en vecka men ska ju dit i morgon ;) Nej fy min humor är inge rolig när jag e trött
 

Kunde inte hålla mig

Jag kunde verkligen inte hålla mig en hel dag. Ni är för bäst! Jag kommer inte ha något nät i stugan därför så tar jag en liten paus. Men om ni inte vill ha en tom blogg så kan jag fixa inlägg men då vill jag ha inläggstips från er. Eller gästbloggningar, något som ni vill se/läsa/veta jag tar emot allt.
     
Okej jag ville mest säga hej och om ni vill ha uppdatering kom med förslag :)

Bloggpaus

Jag har verkligen inga idéer eller något. Därför tänker jag nog börja med min lilla bloggpaus redan nu, idag. På torsdag kväll bloggar jag nog igen.

Glömma en 1:års dag

JAG HADE GLÖMT ATT BLOGGEN FYLLER ETT ÅR!! Nu har vi varit tillsammans 1 helt år och fler ska de ska, de vill jag lova.
   
Nu ligger jag iaf i min säng och tar det lugnt. Tänkte lägga mig i tid ikväll så man har lite nya krafter till stugan oså. 
  
Idag har min blogg varit usel jag vet men jag har inga idéer och ingen ork till något. Därför blir de nog bra med en liten paus så jag kan vila och komma tillbaka fräsch med massa grymma idéer till er. Men de blir måndag-torsdag så ni får stå ut med mig i morgon också ;)

Spelberoende och mat prat

Idag har vi bestämt lite mat för vi ska upp i stugan. I morgon fick jag 2 maträtter som jag var sugen på. Både fiskbullar med ris och sen Tortelini. Så morgondagens lunch och middag kommer bli superbra. Nyss gjorde vi iaf hamburgare helt från grunden och det var galet gott. Men jag fick inte i mig så mycket för hostar jag så känns det som att precis allt ska komma upp :/ Okej nog om mat för idag tycker jag för mat är inte direkt de jag vill att min blogg ska handla om.
    
I kväll är det iaf Melodifestivalen så de ska jag och min familj kolla på tillsammans i soffan med lite snacks och läsk. Lördagsmys <3
     
Aja nu väntar candy Crusch så vi hörs.

Sjuka klubben :/

När man är förkyld är kroppen allmänt svag och de märktes på min ridning idag. Jag försökte ta halvhalter hela tiden men orkade inte länge och dem blev svaga så han rusade på lite som han ville i mellanåt. Under framridningen red jag mycket på volter och flyttade för skänkel. Han lyssnar och flyttar fint för skänkeln tycker jag. Men man får hålla emot lite för mycket i handen vilket inte är bra, jag vet. Sen red vi iaf lite serpentinbågar för att få dem lite mjuka i båda sidorna. Det gick kaos första gången men sen ställde han sig lite mer och väntade ut mig och inte bara sprang iväg. Det gick inte superbra och det gick inte piss heller så de va väl ett ganska medel okejpass med tanke också på att jag hostade säkert 30 minuter av 60 och var förkyld.
  
Sen kom jag hem och duschade sen åkte jag och mami iväg till affären och hämtade min brorsa på vägen hem. Idag började jag även spela candycrusch för att alla andra i min familj gör det och man blir typ beroende helt seriöst. 
  
Hoppas verkligen inte att jag är förkyld hela jäkla veckan. Just nu känns det som att jag ska hosta upp hela jäkla bröstkorgen när jag hostar :/ De e ju lixsom lov så då vill man ju gärna inte ligga hemma och vara sjuk.
Trött bebo <3

Affären

Är och handlar mat nu men är hemma snart så håll ut så får ni riktig bättre bloggning.

U N D E R B A R !


Tips när du är sjuk

* Ta det lugnt. Var hemma och ha på dig dina skönaste kläder under en filt med en kopp te eller något annat smaskigt. Samtidigt som du kollar på något eller håller på med datorn kanske-
  
* Håll dig varm. Om du är sjuk och blir kall förvärras allt så håll dig varm. Drick gärna något varmt om du känner dig kall för det går ut i kroppen.
   
* Drick KanJang. Den är min bästa kompis när jag behöver bli frisk fort. Men om du inte har KanJang så kan du dricka nå brustabett med något som heter echineagard någonting sånt. Det är också väldigt bra. 
  
* Om  du som jag är förkyld kan du smörja in näsområdet då det väldigt lätt blir tort efter att man snytit sig mycket vilket man ofta gör.

God Morgon

Idag är de iaf bättre så de e väldigt skönt. Igår fixade jag lite inställda så ni har något att läsa om medan jag är i stallet. Och jag har bestämt mig för att rida och så e de :)
  
Men nu måste jag byta om och röra mig. Ledsen för kort ointressant inlägg men jag hinner verkligen inte skriva mer nu, tyvärr.

En lång story om bio

Bion var helt okej. Jag hade väntat mig lite mer tror jag men den var ändå bra. Det var bara överdrivet mycke reklam till just denna film. Sen kommer de in en personal och ska göra lite reklam. Då blev nog ingen glad men det hade varit något slags lotteri om en bok, gissa vem som satt på rätt stol? Moí. Så jag fick en bok. Men hela vägen ner var jag rädd att jag skulle få en nysattack eller hostattack men min kropp insåg att detta var viktigt för att inte skämma ut sig totalt så de gick bra utan ett ända försök till något av de, tack kroppen. Men hela bio försökte jag hålla snor och allt tillbaka. Så efter när vi kom ut hostade jag som jag vet inte vad och precis när jag klivit ur bilen fick jag världen jäkla nysattack inte skönt.
Under kvällen nu hemma har vi iaf kollat på helkväll med Lena PH och de var faktiskt roligt. Lite tråkigt dock att jag missade gladiatrorena men jag litar på tv4play att det kommer upp. För de brukar ju sköta sig me sånt.
   
Nu ska denna trötta person läga sig och ladda krafter inför i morgon. Får se helt ärligt om jag orkar rida. Beror lite på hur jag mår när jag vaknar. Annars åker jag ju och tittar men jag har inte ridit på typ 2 veckor så nog vill jag rida allt.

Inspo

Vad ger mig inspo?
   
    
* Snygga tjejer och killar. Någon med fint hår, fint smink (inte smink på killar!), snygga kläder. Mums på de! Gärna magrutor/lite muskler på en kille :3
   
* Ebbas tumblr. Inte bara för att hon är min vän utan för att hennes bilder ger inspo. Eller andras tumblrs såklart.
  
* Bloggar. Bra bloggar med bra inlägg och bilder med en snygg design. Sen ska bloggaren gärna komma med egna åsikter och vara unik, ingen copycat.
   
* Vänner. Att bara släppa loss och vara sig själv med sina vänner. U N D E R B A R T ! ! Eller att bara snacka ut om allt och inget. Utan vänner vet jag inte vad man skulle göra <3
   
* Videos. Vissa vloggare gör grymt roliga videos. Det är underbart att kolla på och även de är för mig en insperationskälla. Expempel Clara Henry och William Spetz, det är nog mina favvos om man inte räknar med alla fina vänners videos <3
  
* Nyttighet. Att träna, äta nyttig och träna sin favoritsport. Det är också helt underbart. Att känna sig fräsch i kroppen och vöjd med sig själv och sitt utséende. Själv brinner jag ju för hästarna. Dem är bara så underbara djur. Om det går dålig kan du aldrig skylla på hästen, eller jo det kan du ju typ om den skulle bocka av dig men ^^ Annars kan du inte skylle på någon annan än dig själv.
  
* Personer som står upp. Sånna som står upp för vad dem verkligen tycker och inte är rädda för vad andra ska säga. Det är starkt och en stor inspo tycker jag.

Hur fixar jag mig

1: Sätt på musik och ställ dig framför din spegel
   
   
2: Fixa håret som du vill ha det
   
    
3: Välj kläder
   
    
4: Prova kläder
    
    
5: Välj smycken
    
  
6: Gosa med djuret
    
Det utlimata fixtipset, bara från mig ;)

Min nya sovtröja

Hur gosig kommer inte den bli? stl L <3 Drunka i tröjan is da shit

Snabb snabbis

Idag fick vi sluta redan vid lunch. När jag kom hem satte jag mig direkt vid datorn och sen duschade jag precis. Nu måste jag iaf börja fixa mig lite och ta fram allt som ska med oså.
   
Detta blev ett galet kort och onödigt inlägg men JÅLO för tusan xD

En vanlig morgon

God morgon där hemma framför dator/mobil skärmarna. Hoppas alla har sovit gott inatt de gjorde iaf jag. Idag jobbar vi bara halvdag, chill. Dagens planer har jag ju redan lagt upp här åt er. Det kommer nog bli väldigt mys att gå på bio med en av mina bästa vänner en fredag kväll.
   
I morgon är det iaf ridning som gäller. Hoppas att Johanna kommer ha oss. Fick just svar på facbook, inte i morgon men nästa lördag. Nu börjar klockan ticka iväg så jag ska gå och byta om. Jag bloggar mera när jag kommer hem igen.

Min kväll

Under kvällen har jag gjort massa inlägg och grej till bloggen. Jag har fotat, flummat, typ somnat. Men jag gör det för att jag älskar er. Btw ni har väl inte glömt att bloggen fyller 1 år på lördag? Ska vi satsa på besöksrekord? Har ni tur kanske kanske det kan komma upp en tävling, woopa.
    
Nu kollar jag på Hissen med Filip och fredrik. Jag han ju inte se de igår. Därför kollar jag på de nu. För tillfället sitter jag vid mitt skrivbord men tänkte lägga mig med datorn och fortsätta och titta i sängen. Men nu blev de reklam så jag ska borsta tänderna nu. Natti natti

Rossel

Jag klarade mig nästan hela konfan utan att skämma ut mig. 3 nysningar när de bara var vi konfirmander sen under gudstjänsten fick jag hostattacker men det var när musik spelades så det hördes nog inte allt för mycket hoppas jag. Många var sjuka så vi var inte full grupp och vi fick en bibeltext som vi skulle rita en bild till och de va faktiskt väldigt mysigt. Jag har sagt de förr men hemma innan man ska dit vill man inte, sen kommer man dit och möter sina vänner och då blir de genast roligare.
    
Jag har ett inlägg på G faktiskt men det kommer jag skriva i morgon. Nu ska jag iaf fixa lite inlägg tills i morgon då jag och Linnea ska på bio.
   
Jaja vi hörs. Ni vill varken se eller höra mig just nu. Låter som en rosslig motor, snurvelnäsa och för att jag snytit mig så mycket att jag fått sår på och under näsan som är insmord med idomin. YOLO kallas de ;)

Du

Har du någon fin story du vill dela med dig av? Eller bara vill gästblogga? Ta då kontakt med mig eller mejla [email protected]

Sjukling mot konfa

Idag har jag hostat som jag vet inte vad. Inge roligt de inte. Men nu sen jag kommit hem har jag druckit 2 koppar te så de känns lite bättre vilket är väldigt skönt. Men jag nyser som jag vet inte vad. Säkert 13857839274 gånger idag. 
   
Jag har ju glömt säga att Johanna kom hem igår :D Hoppas verkligen att hon har oss på lördag. Alla kommer bli så glada. Även om vi gillar/gillade våra vikarier. Jag har beslutsångest, Promise eller Carpen? Bara för att jag vill ha någon av dem kommer dem säkert inte få gå. Men man kan alltid hoppas.
  
I morgon är det ju sista praodagen. Denna vecka har gått fort. Nästa vecka är det lov, underbart. Det ända som saknas mina prinsar.
   
Nu måste jag nog tyvärr publicera detta och röra mig mot konfan. Hoppas inte att jag nyser eller hostar där, för de blir inte kul. Men det är nog något på Hamre som gör mig så för nu hemma hostar jag inte lika mycket och nyser inte heller lika mycket. Konstigt

Home

Idag mockade vi och fixade. Vi var 5 stycken så idag gick det väldigt fort. Vi städade hela läktaren. När vi var klara kom solen så vi sola oss lite, hehe. Med det kom en leverans så solstunden varade inte länge alls. Men de lilla som var var väldigt gött.
   
I morgon är det ju fredag för den osm inte visste. VI jobbbar förmiddag sen får vi sluta. Vi drar direkt hem duschar, tar en macka och fixar oss. Sen runt 2-3 åker vi ner fixar biljetterna sen tar vi lite lunch/middag ála donken innan bion. Jag tror att filmen är bra faktiskt, eller den verkar verkligen med de man sett på trailern, reklam i bion.
   
Det slog mig även att det inte alls är långt kvar tills mitt första riktiga modelljobb äger rum. Med en grym fotograf, i typ en studio. Taggad som sjutton.
Saknar tooki hooki

Morgon

Undra om de va fullmåne inatt för jag sov dåligt och de brukar jag göra vid fullmåne. När jag hostar dör min hals så de känns inte roligt. Men jag dricker te och har tagit nån dämpningstablett så de kommer nog bli bra, hoppas jag. 
   
Ikväll är de konfa som vanligt. Jag vet inte om jag orkar men jag måste ju :/ Det ska bli grymt skönt med lov nästa vecka. Igår mejlade jag även med en person och jag ska gästblogga på hennes blogg så de ska också bli roligt. Jag kan länka sen när den kommit upp om ni vill de?
   
Aja jag bloggar väl mer sen under dagen, som alltid. Jag skriver detta ofta, men jag vet inte varför. Det bara blir så.

Noll energi

Jag mår bättre och känner mig inte lika sjuk men jag är lika trött så jag tänker gå och lägga mig nu. I morgon är det prao som gäller. Efter praoen är det konfa som gäller, som varje torsdag. Jag har dock inget bra inställt ännu. Något speciellt borde just du vilja läsa om? Var inte rädd att lämna förslag, ingen kommer döda dig för det. Jag lovar. Inget förslag är dumt.
  
I morgon tar vi iaf bussen till stallet på morgonen. Tur att det finns en precis lag om buss åt oss ^^ Lite kul info om någon ville veta.
  
Eftersom att jag är trött har jag inte så mycker energi och den lilla jag har går just nu åt till att arbeta i stallet med.
I somras när allt var bra <3

Serier

Har kollat på fredagens gladiatorer. Men nu är det mästerkocken som gäller. Vi hörs.

Trött.se

Jag är ledsen att ni har blivit lite bortglömmda. Men jag är trött så därför glömmer jag tyvärr lite saker hit och dit. Även om jag verkligen inte vill glömma vissa saker.
   
Idag på praoen var det iaf roligt. Vi gjorde lite sånt som man gör, mockar, fodrar, in/utsläpp, tvätta mugg, soppa stallgången. Eftersom att vi är 4 totalt i stallet så går det väldigt fort. Därför skurade vi lite väggar, tvättade lite smutsiga rumpor. Nu är det bara 2 dagar kvar av denna praovecka. På fredag får vi sluta vid lunch så sen tänkte jag och Linnea gå på bio och se beautyful creatures.
    
Nu ska jag väl fortsätta att slappa lite framför datorn under min gosiga filt som jag fick i julklapp. Jag ska nog också fixa en ny xoxo Emma grej för jag har haft min den länge nu.

Saknar dig <3


Förslag

Jag e trött och har inga roliga inlägg att komma med, har ni förslag? Jag vet att jag fråar ocfta med jag vill ha förslag ;)

Morsning

Idag mår jag bättre så de känns skönt. Jag har förberett mig med hosttablett och Alvedon fall jag skulle ha lite feber eller något. Till stallet idag får varm oboy följa med. De blir nog bra till morgonfikat hoppas jag. 
   
Jag har fixat lite inställda även om dem kanske är superbra så är de ju ändå något. Idag kommer jag komma hem lite senare för jag måste till min skola och hämta ett papper som smarta jag glömde. Det är något praoplatsen ska skriva på och fylla i.
   
Idag får vi skjuts ut så de e lite lyx. Men Linnea och hennes mamma kommer nog typ nu så jag måste klä på mig ytterkläder osv. Vi hörs som alltid under dagen.
- Sommar <3

Natti

Jag är trött och sliten efter 2 heldagar i stallet. Nu väntar sängen och jag orkar inte skriva mer nu, tyvärr.

Döds trött sjukling

Jag är förkyld som jag vet inte vad och jag fryser som sjutton. Jag vill verkligen inte bli sjuk eller så. Jag och Linnea hade planerat att gå på bio på fredag så jag vill ju lixsom vara frisk.
   
Idag var jag iaf på både Hamre och Rocklunda. På hamre mös jag lite med mina 2 favoriter där. Vet ni vad vi gjorde idag? Vi gick med typ världens minsta hund. Den var sjukt söt, en liten liten valp. Hela magen fock plats i min hand, hur sött är inte de? 
På rocklunda gick jag direkt och mös med min söta underbara bebo. De va hur mysigt som helst att komma till sin bebo och bara mysa. Sen fixade jag te och fick veta att hon inte skulle gå på hoppningen idag då tränaren är sjuk. Därför hade jag tid att mocka och gosa. Sen pratade jag mycket med Victoria och Wilma, om allt och inget. Underbart de med.
    
Nu tänkte jag fixa en kopp vatten med honung och kolla på gårdagens Ullared. Jag orkar inte med att vara sjuk.

Vilken häst?

Om ni skulle sätta mig på vilken häst som helst vilken skulle det vara och varför? :) Sjukt nyfiken på vad ni tycker och tror om mig

Insta

Ni har väl inte glömt min instagram, emmaostensson

Polly

Linnea fotade denna fina bild igår <3
   
Jag förstår verkligen vad det var som jag gillade hos denna ponny. Hon kanske har sitt humör, men innerst inne är hon hur go som helst. En fin och nätt liten svart ponny vid namn Polly

Stress morgon

Jag ställde larmet och gissa vad? Jag vaknade av det men sen låg jag kvar i sängen för jag hade räknat med lite dragtid. Men jag måste ha somnat till och sen vaknade jag nyss, halv 7. Så nu sitter och och slänger i mig min frukost. Snart ska jag byta om och sen gå mot bussen för att sen möta Linnea på bussen.
   
Igår fixade jag lite inställda åt er eftersom att jag åker till Rocklunda efter att vi har praoat. Så kolla in då för ni kan nog gilla vad som kommer :)
  
Men nu måste jag tyvärr gå så jag hinner inte skriva mera.

Kväller

Under kvällen nu har jag kollat bussar. Nu hoppas jag verkligen att det blir bra i morgonbitti annars dör jag. Hoppas att det blir roligt i morgon också :) Sen ska en eller kanske 2 hästar få lite extra mys, woopa. Nejdå men jag gillar 2 hästar som står på Hamre. Underbart gosiga, en ville äta upp min vante sötisen storis ^^ I morgon efter praoen hoppar jag av bussen på Rocklunda för att mysa lite med min bebo <3 Därför kommer det bli en tidsinställd dag ganska så mycket i morgon. Men vad gör man inte för sina älsklingar
    
Idag har jag lärt mig att man kan ändra uppfattning om någon. Asså jag visste ju de men idag gick det upp för mig. Därför så säger jag, ha inga fördomar om någon för troligen är dem fel. Det är dagens lärdom för denna dag är detta.
   
Jag har massa vilja att skriva men jag är galet trött så de får tyvärr vänta lite, okej? Hoppas att ni har förståelse för att jag har ett liv och prao just nu så jag har inte världsmycket ork, jag ber verkligen om ursäkt för det. Men jag lovar att komma igen ännu bättre, snart.
   
Goodnight

Min brorsa

Hans lag är på TV om 20 minuter, svt B. Kolla gärna så blir han glad 

Dötrött hemma

Nu är jag hemma efter en lång dag av prao. Men det var kul så de gjorde inget. På morgonen blev de lite stelt men sen gick det bra. Vi packade hö, fodrade, släppte in hästarna, städade sadelkammare, städade ridhusläktarna och lite annat smått och gott.
    
Vi tog bussen hem. Vi stog på ett ställe kollade och blev glada när vi såg att bussen skulle komma om 5 minuter. Sen efter ett tag kom inte bussen. Då kollar jag igen och vilken dag är de inte man ser? Jo lördag såklart. Det fanns ingen vardagstid så vi fick byta hållplats. Men sen kom vi på rätt buss och kom ner i behåll till stan där vi mötte en kompis så vi åkte hem tillsammans.
   
Nu är jag trött så jag tänkte bara chilla lite nu. Vi hörs sen
Bara för att denna tant står på Hamre ;)

<3


Mot praoen

Inatt fick jag mer sömn och det känns. Men jag är fortfarande trött. På lägret var vi även lite busiga och det slutade i något väldigt roligt, som jag inte tänker berätta för er då ni typ kommer dö ^^ 
   
Nu sitter jag iaf och käkar frulle. Snart ska vi åka och hämta Linnea sen bär det av mot praoen. Hoppas att det var ett bra val. Jo de är klart, de e ju i ett stall.
  
Snart börjar det bli dags att åka så vi hörs under dagen. Ett inställt är fixat åt er.

Natti natti

Jag har lekt lite med bilder nu under kvällen. Men jag tänkte publicera den som inställt i morgon så att ni har något att titta på här iaf :) De är väl bättre än en tom blogg? Om ni har något tips ni vill veta eller något så kan ni fråga, jag skulle kunna fixa en tutorial skulle jag tro. Iaf om det finns intresse så kan jag ju försöka.
   
Eftersom att det blivit väldigt sent dem senaste kvällarna så ska jag gå och lägga mig nu. I morgon är de prao som gäller och hela veckan. Hoppas att man kanske kan få rida lite också, hehe. De va typ 39753568 år sen jag satt på en Hamrehäst så de skulle va lite kul, har 2 som jag är liten sugen på att pröva.
  
Nej nu ska jag sluta skriva och lägga mig. Vi höres och natti natti på er finisar <3
Photoshoot med Malwa, sommaren 2011 om jag inte har fel?

Bråk

Är de inte typiskt att man kommer hem och blir tjurig på sina föräldrar? Jag bad mamma att fixa mat tidigt eller iaf i lagom rid så att jag skulle ätit innan ponnyakuten då beställer hon maten 5 över 7. Då sket jag i ponnyakuten för att inte bråka sen hade jag ätit klart och hade inget att göra för jag vill ju se ponnyakuten. Då blev de scener ur ett tonårsliv. Sen han jag även börja 5 min med melodifestivalen. Men nu hoppas jag för guds skull att ponnyakuten kommit upp annars blir jag lack på min familj. Ja jag vet att det inte är hela världen men jag sa faktiskt till i tid och varför... 
   
Därför får jag väl sätta mig och kolla på de nu. I min ensama tjurighet. Okej sånt här ska inte ni oskylda bloggläsare behöva ta del av men nu får ni lov att göra de, mange bjuder. Nej fy vilken torrhumor och vilket humör jag får när jag är trött. Vi hörs helt enkelt senare.

Nu är jag hemma igen

På lägret har vi haft det kul. När vi kom var det ltie stelt sen efter lekarna som jag tror att de var släppte det lite. På lördagen arbetade vi i grupper och på sista stället hade båda ledarna ont i huvudet så det blev ett jäklit random pass. Inge mer detaljer om de. Idag visade vi lite vad vi gjort och sen lekte vi. Vi låg på golvet på rad så skulle man skicka en person över sig. Jag blev skickad över och skrattade som tusan, de va väldigt roligt. Sen typ flummade alla trötta konfirmander runt och hade de sköj.
   
För tillfället är jag mycket mera död än levande. Första natten la vi oss sent, typ 1/2. Sen upp halv åtta, disco på kvällen till 12, satt uppe till 1/2 igen upp samma tid. Därför är jag mer död än levande så bloggen idag kommer nog inte vara så spännande. I morgon är det prao och det är de hela veckan. Därför kommer ni nog inte få sån bra uppdatering från min sida, tyvärr. 
   
Nu tänker jag kolla på serier som jag har missat undertiden när jag varit borta, sen ikväll är det ponnyakuten. Ha de gött så länge

1 månad

Idag är det exakt en månad sen mina 2 underbara, fina, älskade prinsar lämnade jordelivet. Det kom som en shock, samma sjukdom, samma dag, samma stall. 17:e Januari är en dag som jag kommer komma ihåg en lång tid framöver. 
Hoppas att ni har det bra där uppe mina älskade pojkar <3

Mina hästar

Jag fick en fråga om jag inte kan skirva hur jag får mina häst osv. Jag skriver häst för häst
   
Gordon:
Det började en dag med att hans ägare frågade mig om jag ville skritta då hon var tvungen att fodra men var inte klar med att rida. Jag sa visst och gjorde de. Sen fick jag göra det några flera gånger. Efter nån vecka skulle hans skötare sluta på honom så hon frågade om jag ville och jag gjorde de. Hon slutade sen en till dag och då frågade hans ägare om jag ville ta den dagen också och eftersom att jag hade Prancer samma dag så passade de bra. Sen fortsatte de så tills för 1 månad och 2 dagar sedan då han var tvungen att tas bort. 
   
      
 
Malwa:
Jag vet inte riktigt hur det började men det var något i stil med att min kusin nämnt för sin jobbarkompis att hon hade en liten kusin, alltså mig. Hon hade en liten ponny på lån och hon ivlle att jag skulle komma ut dit. Jag visse inget mer än att det var ett mörkbrunt sto. Jag åkte dit och blev fäst. Malwa skulle flytta tillbaka till sin ägare och jag trodde de va slutet för oss. Men ägaren, hennes riktiga lät mig komma ut och rida. Sen visade de sig att hon hade en annan häst som min kusin kunde rida. Och vi har fortsatt att vara ute där och rida. Tyvärr inte på ett tag med det är lite svårt att hinna med eftersom att det är en bit bort, tyvärr
   
      
 
Promise:
Promise är en ponny som står på min ridskola och hon är min favoritponny. Jag började sköta henne våren 2009. Sen har jag ridit henne på lektion och gör det fortfarande för hon e min favvo ponny på ridskolan.
   
     
 
Prancer:
Han var en ridskolehäst som stog på min ridskola. Han skötte jag några år men älskade honom för de. Jag red han när jag fick chansen. Jag fick ett samtal av en gråtande vän och de va inte kul. Nu finns han uppe på dem eviga gröna ängarna. 
    
     
 
Areal:
Han är min mammas jobbarkompis häst. Jag har bara ridit honm en gång men jag vill rida honom mer. Tyvärr finns inte tiden till. Men han står nära Malwa så rider jag honom ivll jag gärna rida Malwa lite också hoppas det kan gå, någon gång
   
Sen har jag ju ridit andra hästar som Beny och han e ju Grällstas och min älskade ridlägerponny. Alice, min kusins och min kompis lilla Phrida. Ja många finns det, men dem som jag skrivit över är dem som jag rider regelbundet eller okej inte Areal kanske men jag skulle vilja.

Saknar er älskade prinsar <3 <3

     
    

Min drivkraft

Fick en fråga om jag inte kunde skriva om typ min drivkraft till att åka till stallet så visst kan jag göra det. på tisdagar har vi veckans längsta skoldag så då brukar jag bli trött och igentligen inte orka åka till stallet. Men sen tänker jag efter en gång till och inser att jag har en liten grå ponny som står i sin spilta och vill att jag ska komma till henne. På fredagar var det ett underbart sätt att avsluta skolveckan med att åka till stallet och sköta mina prinsar och rida en av dem. Lördagar då har jag ju träning som väntar, ett underbart sätt att börja en lördagsmorgon på. 
  
Drivkraften är nog alltså hästarna. Jag vet att dem står där och vill att man ska komma och gosa lite med dem och bara pyssla om dem. 
  
Okej detta blev lite konstigt men de var önskat så varsegoda ;)

Glöm inte att

Om ni är nere på Göteborg horse show. Gå till eurohorse´s monter och hälsa från mig, Emma. Skulle va kul om nån vågade och ville de då jag inte kan ta mig ner dit :/ Isf lämna gärna en kommentar att du gjorde de ;)
  
Sen får ni inte glömma att följa mig på min insta, emmaostensson. Jag kommer inte vara så aktiv just nu med bilder oså men jag har de iaf så följ mig ;) Jag följer tbx såklart

Lite vintermys


Att förlora någon

Jag har förlorat 2 älskade hästar väldigt nyligen. Det är inte roligt. Att förlora någon som man stått nära eller som i mitt fall 2 hästar. Folk som inte upplevt att förlora något vet verkligen inte hur det känns, inte till 100% varje fall. Det är sjukt jobbigt och tar något sjukt på krafterna. Det syns om man mår bra folks ögon. Om någon förlorar till exempel 2 älskade hästar så syns det på ögonen att något är fel. Ögonen kan inte ljuga och det är sanningen.
  
Om detta skulle hända din vän eller något så är det bästa att bara finnas där om man vill. I mitt fall är det bäst att inte prata om det, om jag själv inte tar upp ämnet. Personligen har jag lätt att flippa när det gäller sånt... För tillfället är jag väldigt skör när de gäller detta området. Så om ni mina underbara vänner läser detta, jag pratar om det när jag är mer redo.
Man har rätt att gråta och att gråta är bra. Om man inte gör det kan man inte återhämta sig helt. Sen får man inte glömma att det endast handlar om att gå vidare, inte glömma. Glömma gör man inte, inte i första taget iaf. Men ska man kunna få ett normalt och bra liv igen måste man tyvärr kunna gå vidare. Alla kanske inte är redo i början men det kommer en tid då man blir redo och mogen att ta steget och gå vidare.
    
Sorgen måste få ta sin tid. Det är något som jag tycker är sjukt viktigt att man respekterar och accepterar. Efter ett tag, förhoppningsvis har man kunna komma över det som hänt. Även om det inte alltid är så lätt. Jag tänker verkligen på en viss person när jag skriver detta även om hon kanske inte läser detta. Flera personer till och med <3 
    
Det är sjukt svårt att gå vidare. Är det någon som man verkligen haft en nära relation med så känns de verkligen. I början är det svårt att fatta. För mig har det inte gått upp att dem faktiskt är borta. Det känns som att dem fortfarande finns. Men de kommer dem bortgångna alltid göra, i våra hjärtan och hjärnor. Ingen kan ta ifrån en det så är de bara och det är väldigt skönt tycker jag. Sen finns dem alltid där på andra sidan och väntar på oss när det är dags för oss att bege oss ifrån jordelivet.

Jag saknar dem här pussarna <3

Jag kommer aldrig får pussar som dem igen <3

Hur är jag, utanför bloggen

Någon ville att jag skulle skriva lite hur jag var i personlighet oså så det kan jag väl göra.
   
På bloggen kanske jag  framstår som planerande, ordningsam, snäll, trevlig? Jag vet helt ärligt inte hur jag framstår här på bloggen då de är lite svårt att döma sig själv på de sättet. 
  
Jag tycker om att ha kontroll och veta saker men jag är ändå spontan och öppen för saker, som att åka på stan kan gå på 1 sek eller ja ni fattar. Om jag verkligen vill något så tjatar jag, även om jag inte vill tjata så gör jag det. Jag vet att folk inte gillar de och jag försöker sluta men jag e nog en tjatig person som inte kan sluta med de... Man kanske inte tror de men jag har lätt för att få tårar. Det kan vara för en fin film eller bara något.
Något som jag tror att ni verkligen inte vet om mig, om ni inte är mina vänner då vill säga ^^ Jag har kort stubin, vilket ofta gör att jag blir tjurig och höjer rösten. Då är de bara bra att lämna mig ifred ett tag så kommer jag när det är bra igen, vilket inte brukar ta så lång tid. 
  
Själv tycker jag att jag är en ganska snäll person, egoo boost varning ^^ Men jag tycker att jag e ganska snäll, mot mina vänner iaf. Inte alltid mot min brorsa, sorry för de men du får stå ut... Med nya människor kan jag bli lite blyg och vara lite undandragen. Sen när jag "kännt av" personen oså släpper det och jag börjar prata som vanligt. De kanske ni inte heller visste, jag är en riktig snackpåse som min frissör brukade kalla mig.
   
Jag älskaaar musik och skulle inte kunna se ett liv utan musik. Eller dator för den delen, då skulle jag ju inte kunna blogga åt mina grymma älskade läsare.
Nu har ni nog fått veta lite mer om mig, som person och min personlighet. Hoppas att ni gillar de. Fick du veta något nytt om mig? Eller något som du trodde, jag vill veta.

Frågestund tills nästa lördag

Bara för att det är några nya och jag inte har haft frågestund på ett tag så, fråga på! Allt är 100% ärligt

Ebba in tha house

Men tjaa hallå ellerrrr!
Jag heter Ebba och Emmas kompis som går i hennes klass. Jag bloggar på snorptorpan.bloggplatsen.se och jag har fokuset på webbdesign, photoshop, shopping, skönhet, mode och fotografering. Jag är ofta en väldigt pigg och glad prick som ofta skuttar runt när hon fått i sig för mycket av något. (oftast läsk) På min fritid tränar jag truppgymnastik i min kära gymnastikhall eller är med mina kompisar omkringspringandes på stan eller i området där vi bor med våra kameror i högsta hugg. Jag har en pojkvän som heter Anton som också är gymnast och vårat förhållande är inte direkt som alla andras. Dryg, efterbliven, seg och trög är dom komplimanger som far mellan våra munnar + lite andra vänligare ord. ;) 
Kortfattat är jag lite sådär halvgalen och skulle du vilja stanna och läsa om mitt fantastiska liv så kan du klicka in här (bloggen) och här (bloglovin). Tack för mig och tack för att jag fick gästblogga här. Ha det bäst vänner!
 
 
 
 
Smidig....typ.... :3
 

Emma want

Jacka       Hjälm      Limegrönt schabrak      Blått schabrak

Fråga till er

Varför läser just du min blogg? 

We are equestrians


Visste du att...

* Jag har varit hopprädd.
* Jag har aldirg haft något riktigt förhållande.
* Jag gråter lätt.
* Jag vill pierca naveln.
* Jag fick ett "heders" pris för att domarna tycke att jag var duktig på en utställning.
* Jag inte gillar Chili con carne.
* Jag vill ha tillbaka mitt långa hår
* Jag har varit med i radio 3 gånger?

YOHIO

Är det bara jag eller är han sjukt cool. Att våga stå upp för hur man vill vara och se ut. Han har blivit mobbad i skolan men stått upp för vad han tycker och han hållt de. Han förtjänar respekt. 
  
Hur coolt är det inte att bli mobbad och retad för hur man vill vara och se ut. Och stå upp för de fortsätta vara så i skolan. För att han vill vara så, helt själv. De e coolt tycker jag. Han passar i sin stil och har verkligen hittat rätt. Visste ni även att han har en "tjej karaktär"? Där han är utklädd till tjej. Under genrepet till Melodifestivalen hade han klänning och var den karaktären, men ändrade sig. 
  
Han är 17 år och kan flytande japanska och är redan en stor kändis i Japan. 
   
En cool kille med en bra låt

Rättvik nästa

Jag trodde inte att vi skulle hinna i morse, nu i eftermiddag alltså. Men jag är duschad, allt är packat och jag är redo. De känns skönt att inte behöva stressa. Jag åker om 40 minuter så nu ska jag chilla lite.
  
Men på Björnön hade vi väldigt kul. Jag var med mina brudar, Ebba och Linnea hela dagen sen på eftermiddagen var även en till brud med, Angelica. På förmiddagen åkte jag och brudarna skridskor, för mig var det debut på riktigt vatten. Alltså med en sjö under. De va sjukt läskigt för man trodde typ att den skulle spricka när man såg sprickor. Men den var tjock så de var ingen fara. Vi prövade även att pimpla men vi hade ingen fisketur så vi gav upp väldigt fort ^^ Vi hade även lite kul i snön innan maten. Efter maten byggde vi 2 superduper fina snögubbar, Jens-Bodil och Sven. Sjukt fina blev dem, verkligen. Om ni vill se dem, åk ut till Björnön och så ser ni dem ute på isen ;) 
   
Ne nu ska jag kolla allt en sista gång innan jag ska åka hemmifrån. Jag bloggar live igen på söndag eftermiddag, tills dess har ni grymma inställda som väntar, med grym uppdatering.

Morsning en snabb korsning

Idag vaknade jag med värk i hela kroppen. Jag måste ridit bra igår... Men snart ska jag iaf gå mot skolan och vi ska åka ut till björnön och ha ltie aktiviter. Först av allt gå en måste slinga. Inget jag känner för påbylsad med kläder för att inte få F i idrott.
   
All packning är iaf klar det enda som ska ner nu är sånt som jag ska ha på björnön. Utom tandborsten kanske då men jag ska borta tänderna och packa ner den nu tänkte jag.
   
Jag hoppas verkligen att vi kommer ha det roligt i helgen men de skulle jag väl tro. Jag är ju där med mina vänner så de blir nog kul. Jaja nu ska jag gå och borsta tänderna så ajg kan stoppa ner tandborsten i min packning. 
    
Direkt från instaaa, emmaostensson

Kväller time now

Nu har jag snott min brorsas mobil, snäll syrra va? Jag tänke sitta runt lite på insta så ska jag följa dig kommentera här. Idag tycker inte min mage om mig för jag har ätit marshmallows och gelé, min mages fiender. Men det är gott och inträffar bara en gång per år så YOLO lixsom.
  
Jag är sjukt nöjd över Promise idag. Hon verkar gå bra då min kompis också tycker att hon gått bra när hon har ridit henne. Hon kanske känner att det är en speciell vecka eller vad vet jag.
   
Alla inställda som ska fixas tills helgen är fixade. Ni måste kolla in i helgen för då kommer de deepshit, videos, bilder, saker ni inte visste och massa annat sköjigt.
  
Men nu ska jag lägga mig och fippla lite med mobilen. Vi hörs i morgon.

Packning

Förlåt att jag inte bloggade tidigare men jag och mami har packat för fulla muggar. Allt ska ju med, tröjor, byxor, tjocktröjor, underkläder, ytterkläder, mössa, vantar, bibel, smink, godis, läsk ja allt sånt ni vet ^^ Jag kanske kan sno Linneas mobil och installera instagram så ni kanske kan få lite live bilder och uppdatering därifrån om ni vill ha ngt live.
  
På dagen är jag med klassen på björnön. Jag och mina brudar ska åka skridskor sen bara fika och mysa lite skulle jag tro. Sen blire hem duscha av kroppen en snabbis och sen åka mot konfagänget. Vi ska vara vid kyrkan klockan 16. 
   
Okej jag bloggar mer senare.

Gästblogg av Alice

Jag heter Alice och är snart 14 år gammal. På min fritid så rider jag, spelar cello och tar hand om En hund som heter Ebba. Jag rider på Rocklunda ridskolan på lördagar, då jag också sköter hästen Claes. Jag har också en medryttarhäst som heter Mindy. En hamster som heter Polly har jag också, hon är en dvärghamster, väldigt busig. :) 
 Om jag ska berätta nått mer om mej själv så bo jag i Västerås med min familj, två storebrorsor och mina föräldrar och min hamster då. En hund önskar jag mej mest av allt, kanske blir det en nästa sommar, skulle kunna ge vad som helst för det.Jag har alltid älskat djur. Har inte mycket mer att berätta, om ni vill följa min vardag kan ni läsa om den här: petzoone.bloggplatsen.se

Dyr ponny

Idag e hon dyr! Hon lyssnade på mina fattningar och fattade nästan alla precis när jag sa till henne. Den känslan med den ponnyn den e grym. Sen e ju ponnyn bäst :) Jag flyttade ganska mycket för skänkeln och i slutet gick det galet bra. Sen red jag lite volter, arbetade igenom hela hörnet så de inte blev en oval utan en riktig fyrkant. På slutet slänge hon också upp och ner med huvudet så hon tyckte att det var lite jobbigt. Hon fick lite längre tyglar och började faktiskt runda till sig lite. Det är galet svårt att förklara men jag känner mig väldigt nöjd med hur de gick idag. Jag skulle gärna arbetat mer i traven men hon blev lite svettig så då fick de blir skritta. Eftersom att det är kallt oså så ska vi inte rida dem svettiga själva. Tyvärr kunde det inte bli nån video men sånt e livet ;)
   
Kul att folk börjat följa mig på Insta, fortsätt så ;) emmaostensson. Snart ska jag iaf gå och möta mina fina brudar så ska vi gå till konfan. Idag lär de väl bli lite prat om lägret i helgen... På tal om de jag måste verkligen packa. Jag får göra det ikväll.

Me and my normal friendos


Mot bebo

Hejsan alla underbara som sitter i skolan. Jag vill bara göra er avundsjuka och säga att jag för tillfället sitter hemma och chillar. Snart ska jag till stallet och trimma bebo. Nej jag vill inte alls göra en avundsjuka, jag lovar. Men jag är trött så min humor blir lite halvkass.
   
Idag var det somsagt en kort och chillig skoldag utan riktigt skoljobb. Jag agerade modell bara de va typ de, sen satt vi vid datorn och fjantade oss lite och jobbade, lite. Sen på vägen hem skulle Linnea ta bussen men automaten ville inte fungera så vi stog där och flummade ett tag och försökte få den att fungera.
   
Men snart går bussen så jag måste nog börja röra mig. Vi hörs, ni har fått ett inställt att titta på undertiden jag är i stallet.

Alla hjärtans dag

Igår glömde jag ju att berätta en massa saker. Som t.ex att efter jag skrev inlägget där jag ville ha lååånga tips på åsikter kring saker och ting så kom det ett. Men jag väljer att lägga det under helgen så att ni får nått lång och läsvärt inlägg då. Även om de som kommer är läsvärt men ni fattar nog. Dock känns de som lite deppmode just nu. Men inlägget som kommer med de som jag snackar om nu tycker jag är viktigt så därför skrev jag de.
 
Nu är iaf alla inlägg inför helgen fixade så de känns väldigt skönt. Ni kommer få grym uppdatering med grymma inlägg av mig i helgen fastän att jag inte är hemma. Det är skönt att bloggen kan sköta sig själv när man inte är hemma.
   
Nyss kom mami in med en alla hjärtansdagklubba, i marshmallow den är nog väldigt god tror jag. Jag ska inte äta den nu för jag har ju precis käkat frulle. Inget godis till frulle vet väl alla ;) Juste glad alla hjärtans dag på er mina fina älskade underbara läsare. 
   
Snart ska jag iaf börja gå mot skolan. Jag och mina brudar ska vara grymma och finnas där för 6:orna. Våran lärare ville gärna ha några som dem kunde bolla idéer med så vi gör de + att vi får sluta tidigare. Vilket jag är mer än tacksam för då kan jag ta det lite mera lugnt och inte behöva stressa galet mycket. Men jag är väldigt laddad på att åka och trimma lilla ponnybollen. Sen eftersom att det är alla hjärtans dag så blir de mys. Sen firar vi även 4-års dag idag så de e också lite speciellt.
Sist men inte minst, glöm inte att följa mig på Insta, emmaostensson

INSTAAA

Vad tycker ni om mig och Carpen då? :) 
  
Nu under kvällen har jag även skaffat insta, finaly! emmaostensson, följ mig och jag följer dig tbx :)
  
I morgon är det 2 timmars lång skoldag och jag börjar special med mina friendos klockan 08.30-10.30 allt för att slippa stressa så mkt till stallet. Taggad som tusan på att rida bebo <3 <3 Jag tänker nog videoblogga en sväng ifrån stallet när jag rider istället för att skriva lite om ridpasset.
  
Nu ska jag lägga mig och sova. Vi hörs i morgon

Hoppning på Carpen, video

Vad tycks? Jag tar gärna emot kritik, på ett bra sätt inte elakt.

Lite tips och förslag

Jag vill verkligen leverera bra och läsvärda inlägg. Men helt ärligt jag har inga sånna idéer så har ni tips lämna dem. Idag är på skrivhumör så lämna grymma förslag och jag fixar de åt er, eller jag kan alltid försöka. Allt för mina fina bloggläsare såklart ;) Ni kanske har något som ni vill veta min åsikt om? Jag vill verkligen ha förslag, grymma förslag från er som faktiskt läser denna blogg.
    
Hissen med Filip och Fredrik är sjukt roligt asså. Man får veta en massa saker om kändisar som man inte hade en blekaste aning om. Det är faktiskt kul att kolla på. Om man har tråkigt eller så kan man bara sätta på ett avsnitt av dem. Så här får den som nu ville ha lite tips på serier och filmer (som jag nyss gjorde) ett litet tips på en serie.
  
Det har även börja trilla in lite klipp från när jag hoppar Carpen så ni kommer nog kunna få en video sen ikväll :) De låter väl som en bra plan eller vad tycker ni?

Döds trött

På hemkunskapen gjorde jag min första egna skagenröra och den blev sjukt god. Jag älskar verkligen skagenröra och speciellt med bakad potatis till. Våran lärare verkade också tycka om den så de känns roligt :) Jag fick papper till ett prov idag. Provet är om 3 veckor så de känns ganska chill. Nu tänkte jag kolla på nån serie och bara dö. Jag är sjukt trött så de finns inte. Sista lektionen var matteprov. Hoppas verkligen att det gick bra.
    
Ne nu fixar jag mig en chailatte och sen blir det hissen med Filip och Fredrik. Btw idag har även Ebba gästbloggat och den kommer upp till helgen, woopa. Just tusan jag måste packa för i morgon kväll är de ju konfa och på fredag hinner jag vekligen inte för då ska vi åka. Usch fredag kommer bli en späckad dag. Hoppas för guds skull att vi kommer hem i tid annars blir det k a o s.
- Saknar dig <3

Mumma

Nu käkar vi skagenröra och bakad potatis, mumma som tusan <3 Stort mattips, verkligen

En kall onsdags morgon

De e lite konstigt, statistiken ökar men kommentarerna minskar. Vart har alla fina glada kommentarer tagit vägen? Jag saknar dem <3 Hoppas iaf att ni alla nya blir bättre på att kommentera ;)
   
Snart ska jag iaf bege mig mot skolan. En kort och skön dag. Vi har något som heter studiepass och där får man jobba med sånt som man behöver. Men jag har ingen läxa så jag har inget att jobba med. Därför kommer jag nog fixa en del med bloggen och lägga in alla inställda rätt. På hemkunskapen ska vi laga en av mina favoritmaträtter, bakad potatis och skagenröra. Fattar ni hur glad jag blev när våran lärare sa de? :) Därför är jag taggad på hemkunskap för en gång skull. 
    
Eftersom att jag inte har läxor, om jag inte får någon idag så betyder de att jag kan chilla hela eftermiddagen. Sjukt skönt att ha en pluggfri eftermiddag. Men jag längtar som tusan tills i morron och stallet. tyvärr kommer vi inte kunna gosa jättemycket eftersom att jag måste hem ganska så fort och duscha käka och sen gå till konfan.
   
Jag har nog inget mer att komma med denna kalla onsdags morgon. 
Härliga sommar

Gör kväller

Nu har jag vi kollat på Maria och Mindy. Nästa vecka är dem i västerås så kolla in de! :) Det kan nog bli riktigt kul tror jag. Men i morgon är de skola som vilke annan dag som helst, börjar 9 som alla onsdagar sen slutar jag 14 så de e en ganska kort och skön dag. På torsdag är de skola 9-11 sen efter de skabbt till stallet och rida bebo för att sen åka hem duscha få i mig något och sen sticka till konfan. Pressad dag men de får gå. På fredag åker vi ju på konfaläger.
   
De var sjukt underbart med studiedag idag. Den har varit väldigt efterlängtad <3 Sen va de ju helt underbart att komma till stallet och gosa med min fina söta lilla bebo <3 Hon vill verkligen ha mys så jag får se till att mysa och pussa på henne när jag e i stallet hos henne. Uppenbarligen kan de vara försent att säga jag älskar dig i morgon, de va ju mina 2 fina prinsar bevis på...
   
Okej nog med depp de va skönt med ledighet. Men nu ska jag sova så de blir 8 timmars sömn. Och så att jag är pigg och orkar skolan i morgon. Men vi hörs i morgon så good night

Mysponnyn <3

När jag kom till stallet gick jag direkt och hämtade min låda började borsta henne så hon blev väldigt ren och fin, tvättade även svansen och pyttelite manen. Sen flätade jag hennes svans så den blev lockig och fin. Sen ställde jag mig bara och gosade med henne. Man vet att man har hittat rätt när båda nästan somnar i varandras famn <3 Vi mös väldigt länge och de va så jäkla underbart. Då känner man att man har hittat rätt <3 Sen böt jag även schabrak då henns gått sönder och det var väldigt skitigt. Hon fick ett grått och de vart fint på henne. Så på torsdag ska jag rida med det mina rosa benlindor, svarta ridbyxor från sebos.se, grå tjocktröja, mina svarta stövlar. Sen hjälm och väst såklart, även om jag hatar min väst ^^ 
   
Hon fick även prova sin grimma idag och den blev jättesöt på henne. Hon och rosa är verkligen skapat för varandra :) Jag putsade även hennes träns idag så nu är det rent och fint. Jag vill bara att de ska bli torsdag, nu. 
   
I stallet kollade jag även när mina vänner red lite och sen snackade vi en massa om allt och inget. Ska bli sjukt kul att åka med dem och Linnea på Grällsta. Om 129 är vi där igen för 3:e gången. Nu ska jag duscha och sen ska jag väl plugga lite tyska och mysa med min familj framför Maria och Mindy. Jag bloggar mer senare.

Gästblogga

Vill du gästblogga här på min blogg? Isf skicka ett mejl till [email protected] och rubriken gästblogg. Nån vill väl kanske synas här på min blogg, eller? :)

Hur tror du att jag är?

Hur tror du att jag är som person? Mitt svar kommer upp till helgen så gissa på nu :)

Mot min favorit

Nu har jag käkat lite lunch och tänkte byta om för att sen åka till stallet en sväng. Jag tar med nya grimma och testar den. Då kommer alltså kameran få följa med för att fota, bra va? Därför tänkte jag nu fixa inställda åt er som kommer upp under tiden som jag är borta. Idag får hon bli ordentligt omskött hoppas hon kommer gilla de <3 
   
De har inte hänt så mycket idag. Jag har kollat lite på videos serier osv. Inge mer speciellt än så och inga andra planer för dagen finns mer än att åka till stallet. Nehe lite mindre snack och lite mera verkstad, som man brukar säga?
  
Vi hörs under dagen so vilken annan dag som helst.

Mörsning

Fy tusan va skönt de va med sovmorgon. Jag gillar inte att ha larm att gå upp till för man vill ju inte upp. Idag ska jag iaf bara chilla plugga lite och sen tar jag nog en sväng till stallet, myser med bebo lite. 
   
Aa det är dagens planer jag vet inte vad jag ska skriva mer nu, inget har ju hänt eftersom att jag precis har vaknat och slagit på datorn... Jo jag tänkte kolla på lite ridövningar som jag kan trimma bebo med. Jag fick ju ett tips om hippson och där fanns de massa övningar :)
   
Nu e jag hungrig så jag ska fixa lite frulle. Jag bloggar mer senare såklart
Bara för att jag vill till Stockholm horse show igen

Topmodel

Nu kollar jag på topmodel i efterhand då mami hade kortet så jag kunde inte se de "live" därför sitter jag på tv3play och kollar på det nu. Jag får sova länge i morgon, jag har ju hela dagen framför mig så de e chill.
      
Jag har verkligen ingen info eller något att komma med så natti natti <3

Finslip

Filmen behöver finslip för att den ska bli topp topp så de kan nog ta ett tag kom jag på. Förlåt att jag kanske gav er falska förhoppningar. Det var verkligen inte meningen. Jag längtar iaf tills jag får sitta upp och trimma ponnybebo för de va ett tag sen. 
  
Nu sitter jag iaf i vardagsrummet med familjen och kollar på familjen annorlunda Sen är det topmodel innan det är dags att sova. Dock så kommer jag inte lägga mig direkt eftersom att vi är lediga i morgon. Lite YOLO måste man ju få ha :P 
  
De märks att jag e trött va??

Fix

Nu har jag pluggat lite och jag håller på lite med filmen. Nu ska bara lite musik in sen är det nog ganska så klart :) Har ni tur kanske kanske ni får den ikväll annars kanske de blir i morgon. VIlle bara klicka in och säga de så ni vet ;)

Planer för veckan

Nu har jag kollat och fixat så i veckan, denna vecka så ska jag åka ut och rida Promise. Jag tänker nog videoblogga om ridpasset, u like? Då tänkte jag även fota henne lite, de e ju trots allt alla hjärtans dag då så hon vill nog ha lite mumsigt godis också och flera pussar ;)
  
Jag e lite avis på dem som bor neråt i landet för dem har sportlov nu denna vecka. Fast jag är glad att jag har vecka 9. Då blir det lite gämnare mellan jul, sport och påsklovet. Vilket är bra. 
  
I morgon har jag iaf studiedag så de e chillit. Jag har inga planer, troligen bara sitta hemma och ha de gött. Åker nog iväg en sväng till stallet på eftermiddagen. Jag har ju min söta bebo som väntar. Sen har jag ju lovat mina friendos att jag ska vara där så jag lär va där :) 
   
Nu ska jag skriva ett inställt som jag fått tips om sen ska jag göra mer på min equestian film då jag fått filmklipp :) Hoppas att ni kommer gilla och sprida den sen när den är klar. Jag bloggar som vanligt mer sen :)

Movie

Nu sitter jag i skolan och fixar lite med min equestrianfilm. Men jag behöver fler klipp så skickaaa på min mejl eller i chatten på facebook. Om ni är snälla kan ni få skicka på skype ^^ 
   
Idag slutar jag sent men jag bloggar när jag kommer hem, som vanligt.

Måndag morgon

Idag började min morgon med musik och fix. Älska att va tjej, ibland. Sen nu sitter jag vid datorn och såg en grej på facebook. Vi kommer inte få se på filmen för våran lärare är borta... Hoppas för guds skull att det finns vikarie för jag vill inte sitta i cafeterian och jobba. Våran lärare skriver de, sen om han vet eller inte är en annan femma
   
Idag efter skolan ska jag plugga på min enda läxa som är tyska. Fast innan de ska jag ringa ett samtal, woopa. Sen ska jag bara chilla och ta det lugnt. Nästa skoldag är på onsdag och då börjar vi också klockan 9. Samma på torsdag och på fredag ska vi samlas 8.15 på skolan.
   
Ja... Nu vet jag inte vad jag ska komma med. Snart ska jag iaf till skolan. Men där finns ju vänner så de gör ju inge ;) De e kallt ute jag vill inte gå till skolan...

Min dag

Jag är helt slut efter att ha varit borta större delen av dagen. Jag fixade mig i morse, sen åkte vi typ. Käkade lunch på Coops resturang och såg en kändis, hehe... Sen shoppade vi lite allt möjligt, tog en sväng till mormor handlade mat kom hem och gjorde mat, tittade på ponnyakuten och sen bara chillat framför datorn. De e vad jag har gjort under min dag, väldigt korfattat.
  
De jag fick med mig hem är jag nöjd med. Hoppas Promise blir nöjd med sin lilla alla hjärtansdag present. Hon e så sjukt söt i rosa lilla plutten :) Under veckan har jag planer på att åka och rida henne då jag inte ska rida på lördag. Får se hur de blir med de ^^ Ni lär få veta om det blir något.
   
I morgon är de iaf skola som vanligt. Morgonen börjar med den hämska filmen Schindlers list. Att man bara kan få för sig "ojj där gick de en ful person, lets shoot". De är ännu värre med barn, stackars oskylida små barn som blir skjutna bara för att en person känner för de. Han Schindler är sjukt snäll som köper loss alla i det konstiga lägret, för pengar som han dragit in på sitt företag. Det värsta är att det har hänt. Filmen är ju inspelad, men det var såhär vårat samhälle såg ut för inte ens 100 år sen! De e sjukt och så fel om ni frågar mig. 
   
Jag är galet trött så jag tänker nog borsta tänderna och sen lägga mig. På tisdag är de studiedag så de e mer än chill :)
The summer

Haul ála Erikslund


Glöm inte

http://emmascrazylife.blogg.se/2013/february/bra-grej-pa-g.html#comment
http://emmascrazylife.blogg.se/2013/february/bra-grej-pa-g.html#comment
http://emmascrazylife.blogg.se/2013/february/bra-grej-pa-g.html#comment
http://emmascrazylife.blogg.se/2013/february/bra-grej-pa-g.html#comment
   
Jag vill ha videos så skicka på ;)
 

Länkbyte

Nu gör jag ett länkbyte med en tjej från Grällsta. Hennes blogg borde ni kolla in <3
http://mknutzon.blogg.se/ http://mknutzon.blogg.se/ http://mknutzon.blogg.se/ http://mknutzon.blogg.se/

Shoppa

Nu är vi på Erikslund och shoppar för fulla muggar, visar er sen
 

Morgon mys med musik

Nyss käkade jag lite frukost med familjen. Sen nu har jag musik i mina högtalare och har precis fixat mig lite. De e så skönt att bara chilla med musik i bakgrunden. Man kan bara njuta och ta det allmänt chill. De gillar jag, hehe ^^
  
Jag vill att det ska bli sommar, NU. Jag vill vara med mina vänner, åka till Grällsta, bada ute, vara i stugan. Sommaren är väldigt skön. Man har inget speciellt att gå upp till bara typ inget. 2014 har jag planer på att skaffa sommarjobb. Om någon av er kan gissa vart jag vill så får ni en länk, lätt. Så komigen gissa, ni kan inte ha mer än fel ;) 
   
Här åt er på bloggen har jag ett inställt för idag fixat. Dels för att vi ska iväg också för att jag vill att ni ska ta del av inlägget... 
  
Sen har jag typ gått och kärat ner mig i Zara Larssons Uncover, den e sjukt fin. Hon är lika gammal som mig och har den rösten. Eller jag antar de, hon vann talang när hon var 10 år och det var 2008 och de e 2013 nu så hon borde fylla 15 eller möjligvis 16 i år.  Hon kommer verkligen bli något de vill jag lova. Hon har all framtid framför sig.
  
Nu ska jag iaf sätta mig och fixa ltie mer inställda åt er tills när jag är borta.

Söndag morgon

Jag hade världens bästa dröm. Jag vet inte vad jag gjorde men jag var på Grällsta och fick se min bebo stå där. Jag försker övertala mami och i drömen går det. Där fick jag hyra honom <3 Sen vaknar man ju, såklart ^^ Undrar jag saknar honom och Grällsta eftersom att jag drömer om just dem ganska ofta... I år kommer det garanterat bli det sista med honom. Jag kommer vara för stor sen :( 
   
Dagens planer skrev jag ju igår, åka och shoppa lite. Jag ska nog in på Hööks också tror jag. De visar sig, och ni får se vad som följer med hem. 
   
Btw min nya design är jag nöjd med så den kommer jag nog ha ett tag. Gillar ni den?
 

Soffmys

Nu har vi kollat på melodifestivalen som vanligt. Jag fattar inte hur man kan rösta bort hon Felicia för Sean banan... Nu är det iaf gaygalan som vi har på. Jag gillar att man står upp för vad man igentligen tycker och håller fast vid det, öppet. 
   
Hon öppnade gaygalan i år
Jag såg världens bilder nyss. Ni får se, nästa vecka när jag är borta. Har ni tips på inlägg kan ni gärna kommentera. Jag har skrivit om mig och mian hästar, min personlighet aa de e nog de ni har önskat så ni kan fortsätta att önska. De ni vill kan jag fixa och jag fick ju frågan om jag inte kan tipsa om filmer och serier och de har jag nyligen gjort ;)
   
I morgon blir de iaf shopping på Erikslund. Därför kommer ni få en haul, för de vill ni väl? Jag hoppas verkligen att sånna nagellack finns kvar för jag vill ha ett till sånt. Dem var ganska bra och stora för 10 kr, K A P.
  
Efter galan tänker jag lägga mig. I morgon är det ingen kyrka så jag kan sova hur länge jag känner för och de känns skönt. Sen veckan som kommer har vi bara 2 skoldagar. Måndag är en vanlig dag, tisdag är studiedag, onsdag är vanlig dag, torsdag är elevensval/profildag och fredag är friluftsdag. Efter det har vi prao och sen lov. 3 chilliga veckor att se fram emot. Jag och Linnea kanske har lite planer för lovet, woopa.
Just the real meee

Ny header

Jag kände för något nytt så jag lekte ihop en ny header. En av mina favoritfärger är limegrön, min stora nuvarande färgcrusch! Svart och lime grön, mumma mumma. Håll me, de e snyggt? ;) Säg gärna vad nu tycker om designen
    
Idag har de varit en chillig dag. Jag började min morgon som alla andra lördagar med att vara i stallet. Red ju som sagt för ny tränare men de gick bra och jag tycker om henne. Johanna kommer snart hem så alla i våran grupp är galet taggade på att få ha henne igen. Hon är beroendeframkallande typ ^^ Jag längtar tills man kan skratta åt saker tillsammans, roliga övningar, våran humor ja hon e grym. Hon som vi har nu e också grym, för jag känner henen sen innan. Dagens övning var väldigt bra och lärorik. Hiss
  
Nyss så käkade vi middag. Snart eller om typ 1 h är det melodifestivalen så då lär jag sitta i soffan med min familj och kolla på det. Men innan ska jag sitta som nu, i mitt rum och ha musik igång i mina högtalare. Lite lördagsmys.

New Nails

Det gröna från Nordic cap och Sweden. Jag hoppas att det finns flera kvar för då köper jag. 10 kr sjukt bra pris och bra nagellack. Jag är nöjd

Dagens ridpass - Classicer

Idag fick varken Promise eller Carpen så då tog jag Classicer/Claes. Under framridningen var han väldigt stel och seg. Jag red honom mycket framåt och för skänkeln. Han lyssnade ganska bra på vad jag ville. Sen skulle vi rida en liten "bana" som jag tyvärr inte orkar rita upp just nu ^^ Men den gick ut på att man skulle rakrikta och inte rida bågiga svängar på banan. De va en bom vid A och C men mitten mot M osv. Sen efter den skulle man vända snett igenom till ett par koner och där skulle man trava 3-8 steg. Sen flytta sidvärtes ut till ehh bokstaven där ni vet ^^ Sen skulle man forsätta så. Först i skritt och där man skulle trava mellan konerna, sen i trav då skulle man skritta vid konerna. Man var tvungen att verkligen rida och tänka så denna övning var bra. Sen fick man ju inte rida på båge utan man var tvungen att verkligen vända hästen. Där gick det faktiskt ganska bra för han lyssnade och började bli mjukare och hade mer egen bjudning.
   
På slutet blev han ganska mjuk så de känns bra. Våran nya tränare tycker att jag red Claes bra så de känns skönt. Men jag är ganska nöjd med dagens pass.
Claes med luva och Serenad som kollar upp

132 dagar kvar bebo <3


Hästtest!

Tog denna från en blogg
    
Ägande:
(x) ridstövlar
(x) skyddsväst
(x) ridbyxor
(x) vita ridbyxor
(x) chaps
(x) ridhjälm
(x) ridspö
(x) vojlock/schabrak
(x) ryktlåda
(x) ryktsaker
  
Teoretiskt:
(x) vet hur man sätter ihop träns
(x) vet hur man sadlar
(x) vet hur man tränsar
(x) vet hur man sätter på & av grimman
(x) kan några sjukdomar
(/) vet hur man gör när en häst blir sjuk
(/) vet hur man skor en häst
(x) kan olika tecken & färger
(x) kan några kroppsdelar på hästen
(x) kan rykta, mocka & fodra
(x) kan fodra, blanda miniraler och vitaminer
(x) kan smörja träns & sadel
(x) vet hur en korrekt sits ser ut
  
Riderfarenheter:
(x) ridit barbacka
(x) travat barbacka
(x) galopperat barbacka
( ) skenat barbacka
(x) ramlat av barbacka
( ) ridit western
(x) hoppat
(x) hoppat barbacka
(en gång) utövat voltige
(x) åkt på ridläger
(x) ridit i en sandpaddock
(x) ridit i ridhus
(x) ridit i skogen
(x) ramlat av och slagit dig
(x) ramlat av utan att slå dig
(x) sutitt på en bockande häst
( ) suttit på en skenande häst
(x) suttit  bak & fram
(x) ridit damsadel
(x) tävlat
(x) tävlat i hoppning
(x) tävlat i dressyr
(x) ridit över 3 år
(x) ridit i uppförbacke
(x) ridit i nerförsbacke
(x) ridit två på en häst
(/ hon retse sig inte helt) suttit på en stegrande häst 
 
Erfarenhet med häst:
(x) har/haft en sköthäst
( ) har/haft en egen häst
(x) ridit på ridskola
(x) ridit hos en privatperson
(x) badat en häst
(x) ryktat en häst
( ) kört en häst
( ) ridit / rider en en häst
(x) förlorat en häst
( ) legat inne hos en häst
( ) sovit i ett stall
(x) mockat i en timme
(x) har en favorit häst
 
Jag har ridit:
(x) en stor häst
(x) en liten häst
(x) en kittlig häst
(x) en busig häst
(x) en nyfiken häst
( ) en sjuk häst 
(x) en lat häst
(x) en pigg häst
(x) en ledsen häst
(x) en glad häst
( ) en connemara
( ) en haflinger
(x) en fjording
( ) en arab
( ) ett fullblod
(x) ett russ
( ) en nordsvensk
( ) en ardenner
(x) en shettis
( ) en shire
( ) en tinker
(x) en korsning
( ) en new forest
 
Övriga frågor:
Hur högt har du hoppat? Håller inte koll
Vad är det högsta du har hoppar med en a/b ponny? Med Malwa 50-60 cm kanske
Vad är det högsta du har hoppat med en c/d ponny? Ingen anning
Vad är det högsta du hoppat med en häst? Ingen aning
Vad är det högsta du hoppat barbacka? Typ 50-60 cm
Vad är det högsta utan stigbyglar? Ingen koll
Ramlat av häst/ponny? För många
Ramlat av framför ett hinder? Tror inte de
Ramlat av en häst fler en 5 gånger? Japp
Gått omkull med en häst? Aldrig och de känns skönt
Blivit trampad på av en häst? Japp
Brytit något med samband av avramling av häst? Armen ja
Ridit ut ensam? Med Gordon <3
Tävlat i hoppning? Flera gånger, ingen koll
  
Tävlat i dressyr? Japp
   
Vad väljer du?
hoppning/dressyr
rida ut två/i grupp
gymkhana /hopplektion
A/B ponn /C/D ponny
   
Har du:
Ridit i skogen: Japp
Hoppat: Japp
Stegrat: Inte helt men lite
Bockat: Jaaa
Blivit sparkad: Aa
Blivit trampad: Åh ja
Hoppat oxer: Japp
Hoppat trippelbarr: Noep
Ridit utomlands: Noep
Haft foder/medryttar/sköt häst: Japp
Ridit häst under 10 år: Japp
Rdit häst över 25 år: Aa
Hoppat 50 cm: Jaa
Hoppat 80 cm: De tror jag ^^ 
Första gången jag ramlade av: Det var nog på en barbacka lektion under mina första år på Hamre.

Morsning i stugan

Idag är de ju lördag, om ni inte visste de ^^ Det betyder att jag ska åka till stallet och rida. Idag blir jag nog kvar ett litet tag med mina vänner. Förra veckan åkte typ alla hem direkt :/ Sen är de ju Melodifestivalen ikväll, hoppas att det är något roligt med idag. Nästan så att mellanakterna är roligast, iaf förra veckan tycker jag de.
  
När jag kommer hem så bloggat jag om ridpasset, som vanligt. De e ganska skönt för mig att ha något att gå tillbaka och titta på senare. Lite hur de gick, hur jag skrev om vi gjorde någon bra övning eller så. Idag är de iaf dressyr för en ny tränare så de ska bli sköjigt. 
   
Annars har jag inga planer för dagen. De kanske bli shopping i morgon eftermiddag, får se hur de blir me de. Ja ni nu har jag nog tyvärr inget mer att komma med. Papi är snäll och skjutsar mig så jag slipper ta bussen.
Ge mig vår, nuuu

Kväller

Nu har jag lite klipp på inrullning men vill ha fler. Videon är 1 minut hittils så komigen och skicka klipp till min mejl/chatt eller något annat som vi kommer överrens om. Jag tror att filmen kommer bli bra. Eller jag hoppas det iaf. Jag har lagt in videos text och massa grejs. Men inte musik, jag ska hitta preics rätt. Med rätt musik blir det rätt stämning. Och då blir de bra :) 
   
Under kvällen har jag även gjort ett inställt, dock är det ett som ska komma upp i morgon. Jag skulle vilja lagt de under tiden som jag är Rättvik men ni ska ha något att läsa så därför publiceras det i morgon. Men jag har ju längre tid till nästa helg än vad jag har tills i morgon ^^ 
  
Jag är iaf galet taggad inför i morgon. Ska rida för en ny tränare troligen på lilla bebo som jag inte har ridit på ett tag nu. Därför borde jag gå och lägga mig så att jag kommer upp i morgon och orkar rida lilla ponnien.
Min lilla tjockis gris <3

Mys

Jag håller fortfarande på med filmen men sitter i soffan med min familj och kollar på gladiatorerna. Glöm inte att skicka filmer! ;) Ju mer jag får desto roligare och bättre blir filmen. Hoppas att ni kommer gilla den
  
Jag åt nog för mycket middag och godis för jag har ont i magen och mår lite smått illa. Eller så är de från läsken ^^ Aja jag bloggar senare.

Filmen

Jag har använt lite av mina videos men vill fortfarande ha av er så fortsätt att skicka in så filmer blir supergrym ;) Jag håller på och fixar lite med det materialet som jag har men somsagt med mera videos bli den ännu bättre. Jag ska ha med ett klipp som väcker känslor hos mig <3 Mycket i filmer har blivit Gordon så de känns lite speciellt att fixa med dem videodelarna. Han var verkligen speciell, nej inge depp nu... De e fredag
    
Ikväll blir de väl lite mer fix med videon och sen mys framför gladiatorerna. Ni får ha en bra kväll så hörs vi

Bra grej på G

Nu har jag en rolig grej på G som jag tänkte göra. Jag gillar skarpt equestrian videos och tänkte göra en själv. Därför vill jag ha massa massa videos att arbeta med. Ni mejlar era videos till [email protected], det kan vara vad som helst bara det är något med hästar. Helst lite problem och lite fint typ hoppning, dressyr ja ni fattar nog hoppas jag. Jag vill ha material att arbeta med! Om ni vill får ni skicka i chatten på facebook. Hoppas att ni är med mig och vill ge mig material :) 
   
Jag kom på idéen över för att jag kollade lite i en mapp som jag hade. Jag har skrivt ihop säkert 4-5 stycken inlägg nu tills när jag ska vara borta, sen är några fixade sen innan. Det är bara en dag som är full, sen en är halvfull och en är tom. Har ni tips kan ni kommentera ;) 
  
Nu ska jag bara hoppas på att jag kan få videos så jag kan ha något att arbeta med. Jag kan inte bara använda eget material.

Äntligen ledigt

Jag kom nyss hem från skolan och gjore mig en chailatte och en macka. Idag har jag inga planer. Jag ska nog skriva en massa inställda tills när jag är borta. Sen får jag väl se om jag hittar någon serie att kolla på, har ni någon bra? Kommentera gärna den isf
     
I morgon är det upp tidigt och rida som gäller. Eller tidigt och tidigt, min vanliga lördagstid ^^ På eftermiddagen har jag nog inga planer. Kanske åker en sväng till Erikslund och shoppar lite då jag skrivit en inköpslista och den är inte jättekort kan jag ju säga.
   
Nehe om jag skullle ta och börja med att sätta igång lite musik och börja skriva ;)

Hua

Huua, har precis skrivit 3 sidor prov och min hand typ värker som jag vet inte vad. Jag kunde allt och de känns bra så då har de gott bra. Men nu ska vi ha idrott så jag måste kila och byta om. Vi hörs se, hemma

I morgon är det äntligen helg

Idag började min morgon som igår, lite fix med sig själv och sen plugg innan datorn startas. De känns ganska skönt att plugga lite på morgonen. Vi vet inte om våran biologilärare är där eller inte. Vikrarier brukar ju inte få göra prov med elever, tror jag. Men jag vill ha provet idag för annar kommer det bli tidigt en onsdagsmorgon och de känner jag inte för. Mina sovmorgnar är mina sovmorgnar så är det bara.
   
Idag har jag inga planer. Jag har tyskaläxa att göra för där ska vi välja minst 15 egna glosor så de ska jag göra och plugga lite på dem. Sen ska jag fixa inställda som jag har fått tips på men också kommit på. De e skönt att ha de klart till nästa vecka, då vi faktiskt ska åka iväg. Om ni har förslag så är ni mer än välkommna att lämna dem ;) 
  
Jag har sett lite på statistiken att det verkar som att min blogg är tråkig. Är den det? Eller vart har några av er tagit vägen? Okej jag kan nog hålla med inläggen kanske inte är världsroliga. Men det är väl nu på senaste tiden som dem har blivit längre och kanske lite bättre?
    
Aja snart är de dags för mig att gå och möta mina vänner innan det är dags för skola. Idag ska vi även se mer av filmen som vi tittar på på SO:n

Fotografering bokad, favvo och blogg

Jag har setat och kollat på videon som jag har fått på mig och Carpen. Det är ett språng osm jag tycker ser så sjukt fint ut och just de språnget kändes fint. När jag fått någon mer film visar jag er. Jag ser verkligen utveckling och mitt sätt att rida. Jag tycker att jag ser och känner det. På lördag ska jag nog ha Promise och ta del av de som Carpen lärt mig och se hur de går. Men om jag inte får Promise blir det nog Carpen, igen hehe. 
  
Carpen är nog lite av en ny favorit, woopa. Han e ganska rolig och när man lärt känna han och hans knappar. Han är en sån häst som man inte får störa i onödan. Jag e van att kunna "röra" mig om ni förstår men på carpen måste man sitta still och inte röra för mycket, gör man de blir de pannkaka. Jag tror att om jag rider honom kan jag utvecklas inom min ridning. Han och Promise känns som 2 bra hästar för mig. 
    
Idag har jag och mina brudar "bokat" en fotografering med en grym fotograf (som jag inte vet vem de e ^^). 16:e Mars. Dock är dem inte för privat bruk utan för jobb. Kanske att ni ser mig i biorutan, på bussen, på facebook eller så, woopa :)
I morgon är det ju sista skoldagen på veckan så de ska bli väldigt skönt. Efter skolan har jag som plan att fixa inställda som kommer upp när jag är på konfaläger. Jag har fått lite tips och lite så på inlägg. Sen har jag faktiskt fått lite bra och roliga idéer själv så de känns bra att kunna låta bli bloggen en helg för att man e borta och veta att det kommer bra och läsvärda inlägg och framförallt att den inte ekar tomt hela helgen. 
 
Min kompis Sara har även skapat en egen blogg, kolla in den sarajarlekrantz.blogg.se/. Som jag sitter och chattar lite med just precis nu när detta skrivs, inte när detta publiceras. För när detta nu publiceras sitter jag och pluggar biologi sen lägger jag mig och sover och laddar inför helgen. 

Homeee

På konfan fick vi rita och ha de sköj. Jag va med en kompis som heter Stina. De va ku latt se och höra allt som gjordes. De va kul. När mami kom hem från affären var jag duktig och hackade grönsaker åt henne. Sen käkade vi lite kycklingwrap och det var ävldigt gott. Ett tips om ni vill äta något gott. Gör som tacos, utan tacofärs och ha kyckling i stället. Sen kan man ha en special salsa, tropical med annanas samma märke som vanliga tacosåser.
   
Nu sitter jag och myser med lite godis tillsammans med min familj. Snart ska jag dock plugga lite mera till provet som vi borde ha i morgon.
  
Men vi hörs sen

Bild på Malwisen

Min fina vän gjorde denna åt mig <3 <3 <3 Tackiii

Mot konfan

Nu har jag käkat lite mellis, de blev toast och lite saft om någon ville veta. Men jag har pluggat, lite iaf... Snart ska jag bege mig ut i all snö och gå till konfan. Hoppas int eatt vi ska göra nå lekar eller så för de e inte världskul med samma lekar typ hela tiden ^^
  
När jag kommer hem ska jag käka middag och sen ska jag få filmerna. Idag hoppas jag att det går bra och inte som igår då de blev något fel första gången.
  
Men nu måste jag typ gå annars lär jag nog bli sen. Okej kanske inte då det är plogat och bra nu. Fast jag måste ändå börja röra mig. Men vi hörs och ni har ett inställt som väntar på er.

Myyycket snö

Filmen som vi ser tycker jag inte om. Det är en hemsk film från hur de var i andra världskriget i typ tyskland eller nått. Det är en sofilm som någon skulle undra...
  
De har kommit galet mycket snö. I morse fick man pulsa som jag vet inte vad för att komma fram. Då hade inte plogaren kommit ut och plogat, men det är plogat nu så att man kan gå. Det gick av en bra bit upp på mina vader i morse och så fick jag gå inprincip hela vägen så de kändes sådär lagom roligt. 
  
Idag är iaf plugg och konfa som står på schemat. Jag pluggar ganska mycket nu för då kan jag chilla lite mera ikväll och de känns skönt. Dock så vet jag inte helt 100 att vi kommer ha prov just i morgon då våran lärare var borta idag. Får vi vikarie så tror jag ändå inte att vi gör prov för de vill nog våran riktiga lärare göra med oss ^^
  
Nu ska jag sätta mig och plugga så vi hörs ;)
- Älskade horseshow <3

Film

Har nyss käkat lunch. Snart, om 5 minuter är de dags att titta på film. Det är somsagt en ganska tråkig skolfilm. Men vi har bara sett början än så mycket kan ju hända. Vi har typ 90 minuters lektion så jag kommer typ somna under den. Hoppas dock att jag gör inte de, för de blir inge bra på betyget...
    
Läraren har kommit nu så de e väl bäst att jag stänger ner datorn och publicerar detta.

Morgnar

Jag glömde berätta en ganska rolig sak som hände igår. Jag gick till skolan, tyckte att jag hörde en traktor. Men sen trodde jag att den var långt bort. Sen hör jag bara hur en traktor kommer närmare och närmare. Jag kan inte hoppa upp i snön för den va hög, jag kunde inte svänga för de var en rak väg. Då började jag springa och han i traktorn verkade förstå att jag skojade så han typ "jagade" mig. De va ett lite speciellt sätt att börja sin morgon på, men roligt var de. 
   
Idag började min morgon med att jag fixade mig som vanligt. När jag var klar kände jag mig duktig som satte mig och pluggade. De känns faktiskt väldigt bra inför detta provet. Jag känner att jag har koll och kan det mesta av de som jag måste kunna. 
  
Efter skolan och allt idag är de ju precis som vanligt konfa som gäller. Och jag har gjort ett inställt åt er så ni kommer ha något att läsa, bra va? Förhoppningsvis kan ni få ridfilmen på mig och Carpen idag eller i morgon. Eftersom att jag har prov i morgon så kanske jag inte hinner redigera film ikväll oså...
   
Men nu måste jag börja röra mig. En sak först, kan ni se vad som e nytt? De e 2 saker som har ändrats. Om ni har tur så kanske ni kan vinna en länk, woopa.
Idag har jag en av mina favvotröjor på er för den som ville veta.

Kvällen slutade ganska bra

Filmerna krånglade ltie men nu har jag fått några. Jag ska lägga upp åt er, men ska klippa ihop lite först med andra filmer så de inte blir 784693710 videoklipp att kolla på ;) Jag såg på filmer att de såg fint ut inte för fort och inte så okontrollerat. Framförallt ser jag en utveckling hos mig själv. Jag ser att jag är mer säkrare i min sits och över hindrena har jag bra kontakt och kontrollerar allt inte låter hästen göra jobbet själv. De är en utveckling som jag känt och gillar. Jag tycker om när man kan se en utveckling hos sig själv, de typ boostar upp en eller något. Ska bli kul att lägga upp filmen som det kommer bli här åt er.
   
Btw är det bara här hos mig som det har snöat typ hela dagen och sen ett tag under kvällen har det typ varit storm. Är det bara så här hos mig eller har ni också så? Jag hade hoppats på att våren skulle komma nu med tanke på det fina vädret som var i söndags. Man får inte alltid som man vill och önskar, de e bara och inse. 
  
Eftersom att jag e smart och glömde att de va fotboll ikväll, Sverige - Argentina så då fick de bli lite soffmys iaf med familjen. Vi käkade lite ost och kex, de e ju trots allt lillördag idag. Om man nu får skylla på den anledningen ^^ 
  
Nu tänker jag lägga mig då jag börjar tidigast på hela veckan, 08.00.  Hoppas bara att det går att ta sig till skolan och allt i morgon. Våran plogare brukar inte vara så aktiv och ploga våran cykelbana, bara lite snabbt våran "stora väg". Om det då blir mycket snö resulterar det i att Emma måste gå i höga stövlar för att inte få i snö innanför skorna och gå blöt en hel dag i skolan.
- Screenshoot från filmen som jag fick idag

Kvällens små hemma planer

Just nu blir jag lite irreterad. Inget som jag nämner mer än så, men jag vill att ni ska veta att jag e de om inlägget blir tjurigt eller så. Men nu fungerar allt igen och jag blev genast gladare :) Detta betyder att ni kommer få film, men det blir nog i morgon dock. Den som väntar på nå gott väntar aldrig för länge eller hur är det? Nja inte direkt va. De e bara något som man säger, man vill ju itne vänta. Inte jag iaf.
  
Ikväll är det Sveriges Mästerkock så de ska jag väl kolla in som vanligt. De e faktiskt ganska roligt att titta på. Vissa maträtter verkar vara väldigt goda och vissa lite mindre goda. Fast idag är de ju fotboll, smart Emma här.
   
I morgon är sista lektionen film och det är hela efter lunch så de kommer bli chilligt. Det är dock en sån där tråkig skolfilm men ändå är de ju lite film som film. Fast eftersom att det är i skolan så ska man ju svara på frågor efter filmen ^^
   
Vi hörs mer under kvällen. Ha de gött så länge

Paus i pluggandet

Nu har jag pluggat ett tag och känner mig ganska säker på de som vi ska ha prov på. Men jag kommer plugga i morgon också, såklart. Idag hade vi hk prov och de gick nog ganska bra, jag svarade på allt så de känns helt okej, hoppas bara att de va okej ^^
  
Jag håller även på att försöka få filmerna men de tar lite tid för dem vill inte samarbeta med mig och Lisa :/ Hoppas att dem kan komma, typ idag... 
  
Nu eftersom att jag tagit en liten paus så ska jag sitta vid datorn och bara kolla på lite videos, lite bloggar osv. Men jag hoppas att filmerna orkar komma idag så jag kan redigera och fixa och sen visa er. Jag vill visa er men filmerna verkar inte förstå de :/ 
  
Okej inget vettigt att komma med så jag säger, good bye

Pluggmys

Brb

Semla

Nu har vi gjort semlor så vi sitter och mumsar på dem. Jag bloggar mer hemma

Onsdag

Hola
  
Jag glömde att säga att igår så träffae jag Gordons ägare. De kändes lite speciellt för minnen kom ju tillbaka och allt sånt. Men de gick bra vi höll masken.
  
Idag är det en kort dag i skolan. Direkt när jag kommer hem vilket är ganska tidigt så ska jag plugga och läsa ur min engelskabok. 
  
De har inte så så mycket mer roligt eller intressant, inte för att det över va så intressant kanske men... Jag har fått lite tips på inlägg så de tänker jag skriva. Kanske ikväll. De va bra tips så de kan nog bli bra. Men inget kommer komma upp förens helgen då jag e borta. Då kommer ni få leva på inställda, men de är väl bättre än inget? De e ju fortfarande jag som bloggar, fast bara i förväg.
  
Aja nu måste jag sticka och möta mina bruds för att gå till skolan. Vi hörs under dagen, som alltid.
- Hooki tokki <3

God natt

Maria och Mindy e väl bara för sköna. Har ni inte sett på dem, gör de. Så sjukt blonda och konstiga, men roliga. Jag är sjukt trött för jag har pluggat också så jag tänker bara gå och lägga mig nu. Har sovmorgon i morgon så de e ganska chill.
  
Vi hörs i morgon

Mästerkocken Emma

Idag fick jag leka kock. De gick bra och maten fick att äta, den va ganska god. Jag gjorde de direkt när jag kom hem från stallet. Jag frös typ ihjäl så jag bara hade vanliga strumpor och de va sjukt kallt att stå ute i ridhuset. Jag har inte hunnit tagit en dusch ännu men ska ta en nu och sen ska jag plugga lite innan det är dags för Maria och Mindy på TV:n. 
    
Jag har inte fått filmerna än men vi "Jobbar" nog på de ^^ Jag tänkte visa er filmen nu men de blev visst inte så. Aja nu ska jag hoppa in i duschen. Så vi hörs sen
 

Vad

Har ni tips på inlägg som ni vill läsa?
 

Mot stallet

Nu är jag hemma och är vrålhungrig så jag ska slänga i mig lite mat sen ska jag åka till stallet. Dock kommer jag nog inte kunna göra så mycket då Promise går specialhoppningen och det är den tiden som jag e i stallet. Men mocka de ska jag göra, direkt när jag kommer.
  
Idag i skolan va de en seeeg dag. En lång och tråkig, fast engelskan är rolig för vi ska jobba med typ en resa. Men nu måste jag byta om och röra mig, vi hörs

Plugg time i skolan

Just nu har vi biologi och vi sitter i ett rum och pluggar till provet. Om ett tag slutar vi och direkt efter så ska jag hem och ta lite mellis innan jag sticker till stallet till mina friendos och fotar och filmar dem. Våran slöjd va inte inställd om ni ville veta...
  
Än så länge har jag inte fått filmerna så inget kom inatt, tyvärr. Men vi vår se när jaf får dem. Så fort jag har fått dem visar jag. Jag lovade ju er igår men somsagt filmerna kom inte. 

Tisdags morgon

Idag var det väldigt lockande att ligga kvar under täcket och bara somna om. Men icke san icke här ska vi upp till skolan. Idag är våran längsta dag och de märks i skolan. Sista lektionen är engelska och där vill man bara hem hem hem för att man knappt har ätit lunch och sen är man trött och har ont i huvudet. Men i natt sov jag bra så jag är pigg, nej pigg är jag kanske inte men utvilad är jag.
  
Jag står i valet och kvalet om jag ska åka till stalllet, eller vara hemma och plugga. Det blir nog stallet för jag vill fota mina vänner som ska hoppa och sen är de ju bara så mysigt i stallet. I morgon blir det nog, då kommer jag skriva ett inställt som någon utav er fina läsare hade kommenterat och de va ett bra inlägg så de kommer jag att göra. Eller om vi får hål idag, så kanske jag gör det då när jag ändå ha tid. Men jag ska även plugga för då slipper jag ju sen, ja va smart jag e. Får vi hål så pluggar jag, slipper göra det ikväll och jag kan åka med gott samvete till stallet. Smart tjej här ^^
  
Idag önskar jag er alla en fin tisdag. Glöm inte att kolla på Mindy och Maria ikväll klockan 21 på 3:an. Jag vet inte om det kommer med, men dem var i västerås :P

Stänger datan för ikväll

Tyvärr så blir det ingen film idag. Jag trodde att jag skulle få filmerna men jag har inte fått dem så jag vet inte vad jag ska göra... Tyvärr asså men då kan jag inte visa någon film, inte idag iaf. Hoppas att jag kan ha fått filmen tills i morgon men de e inget som jag kan lova. Jag vill inte hänga ut någon eller så.
   
Idag har jag skrattat galet mycket åt en video som William Spetz har gjort. Älska honom alltså. Lätt en kanal som gör roliga videos och är värd alla fina 145 000 prenumeranter som han har. 
   
Jag hoppas att jag sover bättre i natt så jag orkar med skolan i morgon. Men jag vet inte om jag ska åka till stallet eller inte. Mina vänner ska hoppa en special grej som finns på våran ridskola. Och en ska ha Promise sen ska Tilda ha Elina så jag kanske åker ut en sväng för att fota dem lite. Sen är en till kompis där och hoppar med en annan ponny. Jag kanske får slänga upp någon bild här, om jag får för dem såklart.
     
För tillfället ligger jag i min säng och kollar på topmodel. Men snart ska jag stänga och hoppas att videosarna kanske kommer under natten. Hoppas hoppas

TV

Eftersom att jag inte har fått filmera ännu, känn dig tvingad att skicka nu, du vet vem du e ;) Jag hade tänkte lägga upp de nu men som ni kanske förstår går inte de. Så filmerna kommer nog i morgon istället. Inte mitt fel utan de e filmarens fel ^^ Eller om jag lägger upp ikväll, de får jag se.
  
Men nu börjar de på TV så vi hörs

En liten mini bibel

Nu har jag varit duktig och pluggat till proven som vi ska ha. Snart, hoppas jag även att jag ska få filmerna från i lördags. Jag kommer lätt lägga upp åt er så ni får se när jag rider Carpen. De bli väl kuligt?
  
Idag har jag fixat lite inställda åt er, under skoltid lite badass här men de e lugnt ^^ Jag har börjat fixa inställda inför helgen då vi ska åka till Rättvik. Men veckan efter det kommer jag ha prao så då kommer nog tyvärr bloggen få rida för om vi tar bussen ut måste vi upp väldigt tidigt och då kanske inte jag känner för att gå upp ännu tidigare för att jag ska hinna blogga. Tyvärr, men sånt är livet. Jag ville bara varna er redan nu så att ni vet om att vecka 8 kommer de inte vara världsbäst uppdatering.
  
Ikväll blir det soffmys med familjen framför TV:n och Familjen annorlunda. Sen går jag in till mitt rum och ligger i sängen och kollar på topmodel. 
    
I morgon i skolan ska några klasser ha nationella och vi får inte gå till våra skåp under hela förmiddagen så vi kommer behöva konka på allt i väskan. De känns ju sådär lagom roligt när man redan har ont i axeln och knät. Sen ska man helst inte ha med väskor till syslöjden för en viss lärare blir lite tjurig då men de måste vi ju för att, ja vi har inget annat val. Dock så har hon varit borta eller sjuk dem senaste dagarna så vi kanske inte behöver ha någon slöjd, hoppas hoppas. 
      
   
I morse var jag typ död, men de är jag inte nu längre så de känns skönt. Dock så är jag inte jätte pepp på skolan för att jag vill bara vara hemma och sova men man ska ju ha betyg så då måste man vara där och sköta sig.

Massa tråkigt pluggg

Nu har jag kommit hem från skolan. Och de snöar :'( Jag vill inte ha mer snö just nu. De som va super fint vårväder igår, jag ville ha vår. Men man får väl inte alltid som man vill... 
  
Aja nu ska jag stänga ner datorn och sätta mig med mitt älskade plugg. Jag känner verkligen inte för att plugga men jag måste väl. Man ska ju ha betyg och dem ska vara bra, så e de bara. Jag får bloggaa mer sen, plugget måste komma först, så de e också bara.

Ich vermisse dich <3 <3


Lång skoldag idag

Idag är jag typ helt död. Jag sov verkligen sjukt dåligt inatt, vet inte varför. Jag kom faktiskt i säng i hyfsad tid igår. Men idag hoppar jag att titta på topmodel tror jag och lägger mig på direkten efter familjen annorlunda. Fast vi får väl se hur de går men i tid ska jag lägga mig iaf de e säkert.
   
Måndagar är våran näst längsta dag. Man bli väldigt trött efter helgen och sen har man 2 långa dagar direkt efter de känns inge kul. Efter skolan idag har jag inga speciella planer. Jag går nog bara hem och pluggar lite biologi och lite muntlig tyska till i morgon. Juste sen har vi hemkunskapsläxa, typ nå grejs om mattraditioner. Idag får de väl helt enkelt bli en pluggeftermiddag. Men gör man plugget direkt när man kommer hem, innan man slår på datorn eller något då kan man vara ledig sen hela kvällen utan att behöva tänka på plugget. De e väldigt smart. I eftermiddag kommer jag troligen att få filmerna också så då kommer jag visa er, lovar.
   
Nu måste den halvt döda personen börja röra sig mot den lika tråkiga och långa skolan. Jag bloggar mera under dagen, som alltid :P
- Första bilden på Malwa

Kväller

Idag har jag bestämt mig för att jag ska lägga mig i tid. Vi får dock se hur bra de går. Men jag ska försöka lägga mig så fort som möjligt nu. 
  
Under kvällen har jag iaf kollat lite på TV med min familj sen har jag kollar lite videos, lite bloggar och annat sånt smått och gott. Jag har iaf fått bilder på mig och Carpen men dem blev inte dem allra bästa, men några halvbra kan jag bjuda på. FIlmerna får jag troligen i morgon så då visar jag er, lovar. 
    
I morgon är det måndag igen, jippie. Nja kanske inte. Nästa vecka har vi en väldigt chill vecka för vi har 2 riktiga skoldagar sen 1 friluftsdag, 1 studiedag och 1 elevensvaldag. Sen på fredag eftermiddag den veckan åker vi till Rättvik me konfan. Veckan efter de är de prao alltså vecka 8. Och vecka 9 är det sportlov. Så de e väldigt sköna veckor framåt ett tag nu.
  
Aja ska jag komma i säng i tid är det väl bäst att jag publicerar detta. Så god natt på er alla underbara

Improvisation

Jag åkte iväg med mami en sväng väldigt improviserat så vi kom nyss hem och har käkat middag. Då nu när jag kom hem fick jag ett leende på läpparna. Jag hade 2 roliga kommentarer att godkänna :) En va om jag kunde lägga upp nån bild på mitt hus som jag pratade om och de kan jag göra. Jag ska bara försöka fota nästa gång jag spelar. Sen fick jag ett tips på ett inlägg som jag kunde skriva och de tänker jag göra. Dock så kommer det kanske inte komma upp på bloggens 1års dag utan de blir nog om 2 veckor för då är jag iväg på läger. Om någon vill gästblogga eller har tips på inlägg så är ni mer än välkommna att kommentera så fixar jag de :) 
   
Snart ska jag iaf kolla på Ponnyakuten på TV. Sen får jag väl se om det finns något mer att se på. Annars sätter jag väl mig säkert med datorn och kollar på videos eller något sånt.
  
När jag sprang hade jag ju som avsikt att träna bort lite träningsvärk, med de blev bara värre :/ Jag fick ont i foten när jag sprang och har det fortfarande. De kanske inte va sån bra idé ändå. Men men skönt var de i det fina vädret som de faktiskt var under dagen.
  
Jag har nog inget mer att komma med nu så jag publicerar detta. Jag har fortfarande inte fått bilderna och filmerna från i lördags men jag får dem nog i morgon hoppas jag.
- Här är iaf en bild som jag tog idag när jag spelade.
 

Bloggen 1 år

Snart fyller ju bloggen ett år. Då är min fråga vad ni vill ska hända? Ska jag bara videoblogga? Eller ska jag skriva nå speciellt inlägg? Kom med förllag eftersom att de e alla ni som gör min blogg till min blogg och ni bestämmer vad som ska ske på 1års dagen :)

Kolla in

Kolla in denna video:
http://www.svtplay.se/video/1002776/2-2-21-30/?tab=undefined&sida=1
 
Tyvärr gick den inte att bädda in så ni får klicka på länken för att se den.
 

Årets första springtur

För vill jag börja att be om ursäkt för det osammanhängande inlägget innan detta. Jag fick lite bråttom att komma iväg så jag han inte ändra det då. Men jag ska fixa det nu.
   
När jag kom hem, vilket blev väldigt tidigt idag då de var en väldigt kort gudstjänst så fick jag världens crusch. Därför stack jag ut och sprang lite i solskenet. Det blev en kort runda för att efter ett tag fick jag väldigt ont i foten :/ Men lite är ju bättre än inget alls. Skönt var det iaf de kan jag lova. Jag ska lätt ut och springa mer sen i vår och sommar. De e helt underbart att bara dra på sig träningskläder och sticka ut en sväng i skogen eller så. Lovley
   
Idag har jag inga speciella planer mer än att vara hemma nu på eftermiddagen ^^ Ikväll lär jag väl kolla på ponnyakuten. Det är väl vad som kommer hända för mig idag. Jag kollade nyss och det är ingen hoppning eller något idag så då finns de inge sånt att kolla på heller. Därför tänkte jag spela lite sims. Inställda har ni fått så de känns bra för då kan jag spela lite utan att oroa mig för att ni inte får uppdatering.

Morsning

Idag känner jag mig ganska pigg. jag ångrar att jag gick till termometern och kollade hur varmt kallt de va. Och de va runt 5 minus :/ Jag vill ha + grader, nuuuuuuu. Då ville jag bara krypa ner i min säng igen. Men solen skiner så de känns varmare än vad det igentligen är. De e skönt de, då vill man ju iaf va uppe liiiiite ^^
  
Snart ska jag iaf gå och möta Ebba och Linnea för vi ska gå på gudstjänst i kyrkan. Igentligen vill jag inte, men har man gjort de så behöver man inte tänka på de sen så de känns ändå smart att göra det nu.
        
Nu måste jag gå men jag bloggar när jag kommer hem igen.

*gäääsp*

Nu har vi kollat på melodifestivalen som dem flest andra säkert också har gjort. Jag tycker att dem 2 som gick direkt till Globen var rätt, för enlit mig sög dem andra. Jag mena Gosa och Porslin say whut? Konstiga låtar va de iaf ^^ Om jag får säga min sak.
   
Sen byggde jag klart på sims och nu kraschade de inte, glad tjej här! Jag hade verkligen inte haft lust att bygga om den en gång till. 
  
Nu tänkte jag iaf gå och lägga mig i min nybäddade säng
I morgonbitti måste jag upp för att gå på gudstjänst. Men när den är klar har vi bara en kvar + en gång på påsken. Vilket är skönt för då behöver vi inte tänka så mycket på att vi måste gå på gudstjänster. 
   
Nej nu är jag galet trött så sängen ser väldigt lockande ut. Vi hörs i morgon

Melodifestivalen

Nu ska jag och min familj mysa framför TV:n och Melodifestivalen 

Min dag

Jag hade gjort om ett hus väldigt mycket på sims sen skulle jag spara, då kraschade de. Jag blev sjukt nöjd med huset, därför blir jag arg på sims ^^ Men jag ska bygga om huset snart igen. Kanske redan ikväll. Snart ska iaf familjen åka och köpa mat på pizzerian och sen blire lite mys framför melodifestivalen.
   
Idag fick ni inställda men de va för att jag ville spela lite sims så därför la jag inläggen som inställd så ni får något att läsa. För alla vill väl ha något att läsa på en blogg?
    
Jag har verkligen inget roligt att komma med just nu. Jo om ni såg på TV4 klockan 14 och de om ridsporten så tycker jag att det var väldigt bra. Jag hoppas att jag får bilderna och filmerna på Carpen snart :)

Hoppning på Carpen

Under framridningen fokuserade jag på att rida och vara lugn. Det gick bra hon han kändes lugn och han lyssnade på mig. Vi red över lite bommar och de kändes väldigt bra tycker jag. Han lyssnade och var väldigt lugn för att vara honom. Vi red lite så och de gick bra han kändes verkligen som att han lyssnade på mig under framridningen.
 
Sen fick vi hoppa fram lite på ett hinder, först tog jag det i trav och han kändes super. Sen fortsatte vi, hoppade lite olika banor åt olika håll oså. I början gick de lite si så där men i slutet kändes de bra och han lyssnade på mig, jag la han rätt i rätt tempo och det blev bra språng. Så jag är ganska nöjd ändå med tanke på att detta var första gången som jag hoppade honom. Ibland gick del lite fort men då gjorde jag halt för att få honom att tänka på annat sen satte jag igång igen.
Han är en sån häst som man inte får störa när han väl gör rätt. Han är väldigt känslig och minsta lilla grej reagerar han på. Men jag tycker att jag börja greja det mer och mer för jag börjar hitta hans knappar osv.
  
Jag fixade en fotograf som fotade och filmade så ni kommer få film och bild på hur de såg ut idag. Då får ni gärna säga vad ni tycker, jag tar gärna emot kritik.
  
Tyvärr så har jag ingen bild på honom ännu :( Men snodde 1 på hans huvud från nåns facebook

Music style by meee


En snabb dag i stallet

Jag gjorde det, hoppade Carpen. De kändes lite sådär halvbra, men på film såg de bra ut, kulit kulit. Jag kom hem väldigt tidigt idag, men Promise gick inte så jag kunde sköta henne och hon är ju min ända häst på lördagar numera så då åkte jag hem. Ridpasset tänkte jag skriva om i ett inlägg för sig, filmer och bilder kommer ikväll eller i morgon.
    
Carpen är en nyttig häst för mig så jag ska försöka rida honom ganska ofta. Men nu på lördag ska jag rida min bebo nr 1 <3 Vi ska även ha en ny tränare nu till Johanna kommer hem igen. Men jag gillar henne så de kommer nog bli väldigt bra tror jag. 
   
Aja nu ska jag duscha eller om jag tar ett bad får se. Men sen i eftermiddag klockan 14 på TV är det något med Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson som jag ska kolla på, gör de ni också.
   
Sen tänkte jag dela med mig dagens lärdom. Om du rider i ett uppvärmt ridhuset, rid inte med underställ. De har jag lärt mig. Numera behöver jag ju inte ha underställ för att jag rider ju bara i lilla (om vi inte tränar i stora). Förut hade jag ju Gordon varje lördag och red ute eller i stora.
- Sommar inspo <3

VART VI GÅÅR

VART VI GÅÅÅR "vart vi går" FRÅGAR ALLA MÄNNISKOR "frågar alla människor" VART VI KOMMER IFRÅN "vart vi kommer ifrån" Å VI SVARAR ALLTID "å vi svarar alltid" VI KOMMER IFRÅN GRÄLLSTA "vi kommer ifrån Grällsta" SKÖNA GRÖNA GRÄLLSTA "sköna gröna Grällsta"Å OM DOM INTE HÖR OSS "å om dom inte hör oss" SÅ SKRIVER VI ÄNNU HÖGRE "så skriker vi ännu högre". Gaaaaah läste Tildas inlägg om Grällsta i förrgår. Hon hade skrivit sjukt bra. Jag saknar verkligen Grällsta, alla ponnysar och alla underbara människor. Bara 139 ynka få dagar kvar.

Mot stallet

Nu sitter jag och käkar lite frulle för den som ville veta. Idag är det hoppning som gäller och jag skulle tro att de blir på Carpen. Idag är fotografer fixade och kommer troligen, eller nej idag komemr dem faktiskt. Så ni kommer kunna räkna med både film och bilder skulle jag tro :)
   
I kväll sen börjar Melodifestivalen så de ska jag och min familj sitta och kolla på. I morgon är det troligen kyrkan som gäller på förmiddagen sen bara en chillig eftermiddag. 
  
Idag har ni som sagt instäldla som jag har fixat åt er. Hoppas att alla får en underbar dag

Kvälls beslut och ångest

Nu har jag kollat på gladiatrorerna med brorsa. Under en reklam gick han iväg, då gömde jag mig trodde att han sett mig och försökte skrämma mig då reste jag mig och sa "bu" då typ dog han. De va lite kul tycker jag, kanske inte då men ;)
  
 Jag har fortfarande beslutsångest. Ska jag hoppa Carpen eller inte. Eftersom att jag inte tvärt kan säga nej så måste de ju betyda att jag är villig att prova... Lisa kommer förhoppningsvis komma och fota samt filma i morgon. Då kommer nu kunna få filmer och bilder på honom. Jag tror att jag ger honom chansen att visa vad han går för. Jag får rida på ytter, tänka trav och prata lugnt med honom så borde de. När jag hittat hans knappar kommer de nog gå lättare med allt. Men eftersom att han e ganska ung och jag bara setat på honom 2 gånger så är inte alla knappar funna. Jag kan dock ändra mig i morgon ^^ Men troligen får han en chans. Sen känns de ofta som att de går fortare än va de igentligen gör. 
  
Idag är jag trött efter allt plugg oså därför tänkte jag gå och borsta mina tänder sen lägga mig i sängen med datorn och kolla på lite videos. Sen stänger jag och lägger mig i tid så att jag får min skönhets sömn *Host, host* Aja nu säger jag natti så hörs vi i morgon.

Middag

Nu har vi precis käkat tacos, utan middagsgäst för han åkte hem ^^ Mami hade köpt med massa godis hem så jag och Erik sitter för en gångs skull i hans rum och vi ska kolla på gladiatorerna om en timme. De e ganska roligt att titta på tycker jag. Jag har fått en fråga om jag kan göra en header så ska nog försöka göra en åt hon som ville ha.
   
Sen har jag varit duktig och gjort inställda tills stallet i morgon. Jag vet fortfarande inte om jag ska hoppa Carpen eller inte. Jag försöker nog, jag kan inte mer än att åka av, right? Ska kolla om nån gullig person skulle kunna fota och eller filma. Som de ser ut blir de Lisa som gör de :)
 

Nu är jag verkligen värd lite vila

Nu borde jag verkligen få pluspoäng. Har gjort tyskan, svenska nu efter snart 2 h har jag gjort klart biologin. Nu är jag värd lite ledig tid från plugg och allt som heter skola. Men de e skönt att ha de undanröjt. 17 frågar på 6 f**king uppslag. Min hand har skrivkramp som jag vet inte vad. Men de var verkligen värt de, för då slipper jag ju traggla en massa med de sen utan då jag har jag bara dem frågorna att öva på/med. 
  
Nu tänkte jag bara chilla ett tag, kolla på videos osv. Sen ska jag nog läsa lite ur den där boken. Mami kommer ju hem snart så då ska vi käka tacos. Vi har en gäst här hemma nu, eller aa en kompis till papi. Jag vet inte om han ska stanna och äta tacos med oss eller hur de kommer bli.
  
Vi hörs senare ;)
- Jag som en blå avatar ^^

Pluggar en fredag, måste vara sjuk?

Direkt när jag kom hem satte jag mig med tyskan som nu är klar, känns väldigt skönt. Den ska bara mami kolla igenom när hon kommer hem. Jag gjorde även 4 frågor på "repetition inför provet" på biologin. Dem 4 korta frågorna blev 2 sidor i srivhäftet ^^ Så nu har jag bara 13 frågor kvar. Jag var så hungrig så jag gick och fixade en toast som jag sitter och mumsar på nu. Jag fick även min bok rättad, eller aa sånt som ska rättas fick jag på ett papper. Det ska jag göra sen efter biologin. Sen när allt detta jäkla plugg e klart, då kan jag sätta mig vid datorn och blogga samt kolla sånt som man alltid gör på datorn. 
  
Därför måste jag sluta blogga och börja skriva biologi. Jag hör av mig efter allt pluggande, om jag inte somnat innan. Ha de gött så länge

Följ mig

Jag har blivit bättre på att uppdatera min lovebasket så kolla in den. Jag har precis publicerat ett nytt kollage med lite vårsnygga kläder och skor, Palladium.  http://emmaostensson.mylovebasket.com/

En kall morgon

Nu har det blivit kallt igen, eller iaf kallare än vad det har varit 2 dagar i rad nu. Jag har gått i min skinnjacka, men nu får jag nog allt dra på mig min vinterjacka igen. Jag trodde verkligen att man skulle kunna hänga undan tjocka kläderna nu men så var det inte. 
  
Btw idag är det 1:a februari, det betyder alltså att nu har det gått en månad av 2013. På denna ynka månad har mycket förändrat mitt liv. I början av månaden var jag väldigt glad, i mitten kom allt de tråkiga på samma j*kla gång, sen i slutet har det väl blivit lite bättre. 
   
Idag är det en kort dag i skolan så jag hoppas att tiden kan gå lite fortare idag. Jag vill ha helg nu Emma + Helg = <3 Idag har jag inga som helst planer, kanske att jag åker till stallet. Fast jag skulle tyvärr tippa på att jag måste sitta hemma och plugga till våran biologiprov ^^ Sen täntke jag ta hem och göra tyskan så är den klar. Så idag får nog troligen bli en pluggdag efter skolan, för då kan jag bara chilla i helgen.
  
Men nu måste jag borsta mina tänder och sedan börja röra mig för de e nog snorhalt ute eftersom att snön smälte igår och idag är det minusgrader.